Reklama

Red Bull Rookies 2022 s Gureckým

Po čtyřech letech se v Red Bull Rookies Cupu objeví opět český jezdec. V sezónách 2016-2018 závodil v tomto nástupnickém seriálu Filip Salač, ve své první sezóně se umístil na P9 celkově, později se stal stabilním pilotem Grand Prix.

Nyní se do Red Bull Rookies 2022 probojoval vítězstvím v seriálu NTC 2021 Jakub Gurecký. Tak uvidíme, jak se mu bude dařit.

„Mám z toho samozřejmě obrovskou radost, od počátku bylo mým cílem se do Rookies Cupu dostat a jsem moc rád, že se mi to podařilo. Teď po náročné sezóně si od závodění na chvíli odpočinu a budu se soustředit na školu, ale už se moc těším, až to celé začne. Být součástí takto prestižního šampionátu je pro mě velká výzva a udělám maximum pro to, abych v něm byl úspěšný,“ komentuje svůj postup mezi elitu Jakub Gurecký, který letos nastoupil na zlínské gymnázium a bude tak muset nabitý závodní program kombinovat se školní docházkou.

„Je to velký úspěch. Jakub Gurecký je opravdu talentovaný závodník, který to má v hlavě od počátku srovnané. Nastaví si cíl a jde za ním. Jsem moc ráda, že má naše země zástupce mezi mládežnickou elitou a samozřejmě mě moc těší, že je to odchovanec naší akademie. K prosazení mezi nejlepší potřebujete kromě talentu pořádné zázemí. Kubu podporujeme od začátku jeho kariéry a budeme v této podpoře pokračovat i nadále. Český motocyklový sport má ve světě své nezastupitelné místo a my uděláme maximum pro to, abychom Kubovi pomohli v dalším úspěšném progresu,“ hodnotí výkony mladého pilota předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Tito jezdci ze sezóny 2021 zůstávají v seriálu i na rok 2022

5 Tatchakorn Buasri THA
8 Eddie O‘Shea GBR
9 Freddie Heinrich GER
14 Cormac Buchanan NZL
21 Demis Mihaila ITA
29 Harrison Voight AUS
42 Soma Görbe HUN
48 Gabin Planques FRA
58 Luca Lunetta ITA
72 Taiyo Furusato JPN
77 Filippo Farioli ITA
78 Jakob Rosenthaler AUT
95 Collin Veijer NED

Noví jezdci pro rok 2022

Marcos Ruda ESP
José Antonio Rueda ESP
Máximo Martínez Quiles ESP
Angel Piqueras ESP
Jacob Roulstone AUS
Guillermo Marcel Moreno Crail MEX
Rico Salmela FIN
Alex Venturini ITA
Jakub Gurecký CZK
Luciano Lorenz BEL
Fadillah Aditama INA
Ruché Moodley RSA



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama