Reklama

Rea nechtěl v týmu Lavertyho

Mezi nezasvěcenými panuje názor, že paddock MS-Superbike je přátelský a všude panuje pohoda a neexistují žádné války typu Rossi versus Marquez a podobně. Ale, když jde do tuhého, tak bychom se nestačili divit!

Posledním zářným případem, že tomu tak ve skutečnosti vůbec není, je aktuální král MS-Superbike a trojnásobný mistr světa Jonathan Rea. Určitě skvělý jezdec, dobrý chlapec, který se vždy usmívá a je vždy k dispozici fanouškům.

Na první pohled působí Rea jako «nevinné jehňátko», který by «kuřeti» neublížil, což ale není vůbec pravda, je to normální «kanibal». Stačí si vzpomenout na jeho ironický potlesk svému týmovému kolegovi Tomu Sykesovi v Brně, když si myslel, že ho Sykes poslal na asfalt Masarykova okruhu ve druhé brněnské jízdě.

Nyní vyšla najevo celkem zajímavá skutečnost o obsazení továrního týmu Kawasaki KRT na další časové období. Že si Sykes a Rea nikdy nepadali do náruče, nebylo nikdy žádným tajemstvím. Ostatně, odchod exmistra světa Sykese od zelených také hodně napovídá....!

Tom Sykes přitom vstoupil do týmu Kawasaki, když za ně nikdo nechtěl závodit - v roce 2010. Během pouhých dvou sezón bojoval do posledního okamžiku s Maxem Biaggim o titul mistra světa a prohrál o půl bodu. O rok později ho už ale nikdo v cestě za titulem nezastavil.

Mimochodem: Mistr světa 2013 Tom Sykes by mohl v následujících dvou sezónách závodit v týmu Red Bull Honda jako týmový kolega Leona Camiera.

Pak ale přišel 2015 do tohoto domu Jonathan Rea a Sykes se stále více a více dostával na okraj. Bylo jasné, že spolu nemohou dlouho vydržet!

«Kanibal» vetoval příchod Eugene Lavertyho do Kawasaki KRT - když byl vedením týmu dotázán, koho by si představoval jako svého - ideálního - nového týmového kolegu - a prosazoval jednoznačně Leona Haslama.

„Pokud přijde Haslam,, konečně budeme mít v garáži normálního řidiče“, prohlásil po Misanu - kde Rea dvakrát trumfoval - trojnásobný mistr světa.

A názor zainteresovaných? „Leon Haslam bude jeho «komorníkem», Jonathan Rea bude nadále snadno vyhrávat a nikoho to nebude zajímat!“

Faktem je, že spojení Eugene Laverty a Kawasaki by bylo hodně silné a pro Reu by to představovalo přímé nebezpečí ve vlastním domě!

Takto pojede 2019 v továrním týmu Kawasaki KRT 35-letý Leon Haslam bez větších ambicí na eventuální zisk světového šampiona a soupeření s týmovou #1, 2020 pak Haslama nahradí mladý Turek Toprak Razgatlioglu a ten se bude muset nejdříve rozkoukat a mezitím už Rea skončí aktivní činnost jako nepřekonatelný multišampion.

Zdroj: Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama