Reklama

Razgatlioglu oficiálně za Yamahu

Uražená hrdost se především podepsala na přestupu Topraka Razgatliogla od Kawasaki k Yamaze. Dvojnásobný vítěz z Magny Cours, 22-letý turecký talent Razgatlioglu, se stal oficiálně továrním pilotem Yamahy v WorldSBK na sezónu 2020.

Po včerejším oznámení továrního týmu PATA Yamaha, že Alex Lowes tuto závodní stáj v MS-Superbike po sezóně opouští, následovala celkem logicky dnešní nová zpráva, kdo ho nahradí.

Koncem července nebyl turecký jezdec během kultovního závodu 8Hours Suzuka puštěn ani k jednomu slintu a tak se především Toprakův mentor Kenan Sofuoglu logicky urazil a začal jednat o Toprakově budoucnosti bez Kawasaki. Až do té doby se zdálo, že Razgatlioglu převezme druhý tovární motocykl Kawasaki místo Haslama a stane se stájovým kolegou Jonathana Rey.

Ale vše je jinak, Alex Lowes pojede v továrním týmu Kawasaki vedle Rey, naopak Toprak Razgatlioglu bude továrním pilotem týmu PATA-Yamaha vedle Michaela vd Marka.

Prostě uražená hrdost rozhodla o těchto dvou zajímavých přestupech ještě před ukončením letošní sezóny. Razgatlioglu je největším současným talentem Superbike a prvním privátním pilotem od roku 2012 (Sylvain Guintoli - Ducati v Magny Cours), který vyhrál závod tohoto šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama