Reklama

Razgatlioglu má namířeno k Yamaze!

Pořádně rozezlen je na tovární tým Kawasaki mentor tureckého talentu Topraka Razgatliogla pětinásobný mistr světa WorldSSP Kenan Sofuoglu. Důvodem je chování vedení týmu KRT Kawasaki vůči 22-letému tureckému jezdci během 8-hodinovky v Suzuce.

22-letý Toprak Razgatlioglu, jehož nejrychlejší kolo mělo hodnotu 2:06.698, ačkoliv v kvalifikacích jezdil na úrovni Rey (2:06.495) a Haslama (2:06.706), nedostal v samotném závodě šanci odjet aspoň jedno kolo a ačkoliv dle pravidel bude uváděn jako vítěz 42. ročníku 2019, tak v něm panuje hodně hořký pocit pelyňku.

Rozhodnutí o obsazení druhého továrního jezdce v KRT Kawasaki mělo padnout bezprostředně po závodě 8h v Suzuce. A zdá se, že 36-letý Haslam - i vzhledem ke své loajalitě k Reovi - zůstane i další rok v továrním týmu u „zelených“.

Kenan Sofuoglu se k celému tématu vyjádřil hodně kriticky: „Toprak byl jedním z nejrychlejších jezdců na trati, ačkoliv neobdržel ani jednou nové čerstvé gumy. A v závodě nedostal vůbec šanci. Tým nemá vůči němu vůbec žádný respekt. Toprak se musel celých 8 hodin dívat na závod z boxu. Rozhodovali jsme se na rok 2020 mezi Kawasaki a Yamahou, ovšem po těchto nejnovějších zkušenostech vše směřuje k Yamaze. Mluvil jsem na toto téma s Toprakem, a ten rozhodně není šťastný s tím, jak se k němu Kawasaki během celého týdne v Japonsku zachovala. Tento týden budu jednat s Yamahou, neboť to, že Toprak nesměl závodit, ho opravdu hodně zranilo.“.

Pokud tedy dojde k dohodě Razgatliogla s Yamahou, tak se 22-letý Turek stane týmovým kolegou Michaela vd Marka a aktuálně třetí jezdec MS-Superbike Alex Lowes (16 pódiových umístění a 1 vítězství během 4 sezón) se bude muset poohlédnout po novém týmu.

Faktem je, že platnou smlouvu na rok 2020 mají pouze Jonathan Rea (Kawasaki), Chaz Davies (Ducati) a dle nejnovější informace také Michael vd Mark (Yamaha).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama