Reklama

Randy de Puniet novým testovacím pilotem u KTM

37-letý Francouz Randy De Puniet, bývalý jezdec MotoGP a WSBK, se stal na zbytek sezóny 2018 testovacím pilotem KTM a bude se tak spolupodílet na testování motocyklu RC16.

Tým Red Bull KTM Factory oznámil v rámci závodu GP Rakouska, že zkušený 37-letý Randy De Puniet se po těžkém zranění 35-letého Mika Kallia - utrpěl těžké zranění kolena na GP Německa na Sachsenringu, a je minimálně na 6 měsíců mimo hru, bude na zbytek sezóny testovací #1 u KTM.

Při domácím závodě «eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich» nemohl startovat ani tester Mika Kallio a ani stabilní pilot Pol Espargaro a tak Red Bull KTM Factory musel tuto situaci neprodleně řešit, neboť v příštích 4 týdnech jsou u KTM naplánovány dva testy MotoGP.

Randy De Puniet závodí v současné době v šampionátu EWC a s KTM spolupracoval už v roce 2016, kdy pravidelně testoval motocykl KTM RC16 v testovacím týmu, který tvořili kromě něho ještě Mika Kallio, Karel Abraham a Thomas Lüthi.

Francouz ale nepojede za Red Bull KTM Factory žádný závod s wild card, ani jako eventuální náhradník za zraněného Pola Espargara v Silverstone (mimochodem tam chce Pol Espargaro za každou cenu startovat).

V současné době spolukomentuje Randy de Puniet závody Grand Prix pro Eurosport France a působí také Riding Coach pro svého krajana Fabia Quartarara.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama