Reklama

Rabatův comeback ve Valencii

Po více než dvouměsíční přestávce se vrací na závodní trať a do sedla svého motocyklu Ducati Avintia španělský pilot Esteve Rabat. Ovšem nebude to comeback závodní, nýbrž až při posezónních testech v úterý a ve středu.

Tým Reale Avintia Ducati dnes oznámil, že po těžkém zranění - otevřená zlomenina levé stehenní kosti a zlomenina kosti holenní a lýtkové při GP v Silverstone - se vrátí na závodní trať a to na okruhu Ricardo Torma ve Valencii její stabilní jezdec Esteve «Tito» Rabat, mistr světa Moto2 z roku 2014.

Závodní comeback by byl příliš nebezpečný, takže pouze při posezónních testech a bude mít k dispozici už svůj nový motocykl na příští sezónu, tedy Ducati Avintia GP18.

29-letý Rabat se 73 dní po svém těžkém úrazu objevil v úterý s tréninkovým motocyklem Ducati Panigale V4 na trati ve Valencii, aby absolvoval zátěžový test.

Otázkou ale zůstává, kdo nahradí Rabata při sezonním finále ve Valencii, když dosavadní náhradník Jordi Torres (31 let) havaroval na mokré trati v Sepangu v FP4 při náhlém prudkém lijáku (stejně jako náš Abraham) a byl včera úspěšně operován Dr. Xavierem Mirem v Universitní nemocnici Dexeus v Barceloně na oddělení ICATME, když si zlomil palec své levé ruky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama