Reklama

R.I.P. Anthony Delhalle

35-letý motocyklový závodník Anthony Delhalle, dvojnásobný mistr světa EWC na Suzuki, zemřel dnes po havárii při testování na okruhu v Nogaru.

Anthony Delhalle závodil s motocyklem Suzuki GSX-R1000 v FIM CEV Superbike European Championshipu a v Endurance FIM World Championship.

Po těžkém pádu na okruhu v Nogaru (jižní Francie) podlehl rutinovaný Francouz svým těžkým zraněním. Delhalle havaroval na konci dlouhé rovinky při rychlosti vyšší než 300 km/h, kde není příliš únikových prostor.

Tragický crash se udál ve čtvrtek dopoledne na okruhu Circuit Paul Armagnac de Nogaro. Tento okruh byl 1982 dějištěm závodu Grand Prix.

Pilot týmu SERT byl sice okamžitě lékařsky zabezpečen na okruhu, ale jeho stav byl hned označen jako kritický, neboť srdíčko prostě přestalo bít a oživení se nepodařilo.

V EWC měl Anthony Delhalle opravdu skvělé jméno, třeba 8h v Suzuce absolvoval v červenci 2014 s prominentními partnery, kterými byli Cudlin a Nigon. Rodák z Chartres Delhalle žil v Le Mans, a stal se dvojnásobným mistrem světa EWC. Jeho oblíbeným okruhem byla Suzuka, jako své hobby uváděl jízdu na MTB a sledování kina.

Delhalle závodil 2010 také ve třech závodech MS-Moto2, za tým BQR-Blusens jel v Kataru, Mugellu a Silverstone.

Dehalle zanechal manželku a dvě děti. R.I.P.

Úspěchy Anthonyho Delhalleho

2013: World Endurance Champion
2012: World Endurance Champion

2011: Vítěz Bol d'Or s týmem Suzuki Endurance Racing
2010: Vítěz Endurance World Cup, Qatar Superbike Champion
2009: Vítěz Endurance World Cup
2008: Vítěz Endurance World Cup
2007: Vítěz 24h Mans a Bol d'Or v kubatuře Superstock
2006: 4. místo European GSX­R Cup a vítěz Bol d'Or STK



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama