Reklama

Puccetti Kawasaki: Škatule, škatule hejbejte se....

V týmu Kawasaki Racing se dějí v poslední době zásadní změny, některé jsou vynucené zraněními třeba Sofuogla (WorldSSP) nebo Krummenachera (WorldSBK), jiné pak nadcházející sezónou a sestavou privátního týmu Kawasaki v obou kubaturách na rok 2018.

Ale pojďme pěkně od začátku: Švýcar Randy Krummenacher je dlouhodobě zraněný a na příští sezónu už se s ním stejně nepočítá - bude jezdit šampionát WorldSSP s motocyklem Yamaha R6 za tým Evana Brose s podporou švýcarského dovozce motocyklů Yamaha firmy Hostettler.

Místo něho byl angažován do konce sezóny 2017 světoběžník Anthony West. V týmu se ale příliš neohřál, ostatně jeho výsledky nebyly zas tak oslnivé...! Při svých čtyřech startech nasbíral pouhých 13 bodů a to se jezdilo i za mokra, takže měl uznávaný «vodník» West možnost předvést se na svém rybníku.

A jelikož se hledá stále ještě týmový kolega pro už jistého na rok 2018 Topraka Razgatliogla - přijde z ME-Stock 1000 (když uvažovaná #1 Leon Haslam odmítl a zůstává raději v BSB), tak se týmový majitel Manuel Puccetti rozhodl vyzkoušet na poslední dva závody sezóny 2017 kandidáta #2, tedy mistra světa z roku 2014 Sylvaina Guintoliho.

Protože ale Anthony West má platnou smlouvu s Puccettim do konce sezóny 2017, tak se hledal motocykl, a kterým by Australan tuto smlouvu splnil.

A našlo se kulantní řešení: Zde je nutné zmínit se ještě o tom, že je zraněn Kenan Sofuoglu a někdo ho musí zastoupit!

A zde je na řadě další šachový tah Manuela Puccetiho: Z týmu Puccetti byl propuštěn Brit Kyle Ryde (v sezóně pouhých 43 bodů a až 12. místo), jeho motocykl bude pilotovat právě Australan Anthony West.

Volný motocykl Sofuogla pak bude mít k dispozici mladý Ital Axel Bassani, ten jel ostatně za tento tým s wild card v Misanu a byl odmávnut na 7. místě.

Prostě jak říká klasik: «Pořád se něco děje».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama