Reklama

První historické Pole Position pro Johanna Zarca, 18. Abraham

První své historické Pole Position si na mokrém asfaltu v Assenu vyjel Rookie Johann Zarco. Karel Abraham obsadil 18. pozici a to znamená 6. řadu startovního roštu.

Nejdříve se bojovalo v QP1 a z něho se k dosavadnímu Top-10: Vinales, Yamaha; Folger, Yamaha; Márquez, Honda; Dovizioso, Ducati; Crutchlow, Honda; Rossi, Honda; Petrucci, Ducati; Zarco, Yamaha; Bautista, Ducati a Pedrosa, Honda; přiřadili ještě Scott Redding, Ducati a neuvěřitelný Sam Lowes, Aprilia.

Doslova katastrofou se QP1 stal pro Jorge Lorenza (Ducati), který skončil na P21 a to znamená 7. řadu startovního roštu.

Andrea Dovizioso, v MS pouhých 7 bodů za lídrem Maverickem Vinalesem, havaroval v T8, jeho značkový kolega Scott Redding o chvíli později v T16.

Na konci 15-minutového mokrého Qualifying 2 byl nejrychlejším Rookie Johann Zarco se satelitním motocyklem Tech3-Yamaha časem 1:46,141. Francouz byl o 0,065 sec rychlejší než mistr světa Marc Márquez s motocyklem Repsol-Honda. První řadu doplní Danilo Petrucci (Ducati) +0,385 sec.

Druhou vytvoří Valentino Rossi (Yamaha) +0,554 sec, Scott Redding (Ducati) +1,433 sec a Jonas Folger (Yamaha) +1,522 sec.

Ve třetí se postaví Alvaro Bautista (Ducati) +1.671; Cal Crutchlow (Honda) a Andrea Dovizioso (Ducati) na P9, zatímco lídr šampionátu Maverick Vinales skončil až na P11, před ním se umístil Sam Lowes (Aprilia) a tuto čtvrtou řadu gridu doplní Dani Pedrosa (Honda).

Český jezdec ze španělského týmu s italským motocyklem řekl po kvalifikační sobotě: „Dnesni den byl hodne zvlastni. FP3 byla jedna z mala mokrych treninku letos, takze jsme meli spoustu prace s nastavenim. V FP4 jsem jen vyjel a hned zase zajel, protoze trat byla skoro uplne sucha. V tu chvili to vypadalo na suchou kvaldu, ale samozrejme zacalo zase prset. Kluci menili nastaveni, kola a brzdy aspon ctyrikrat (s karbonovyma brzdama se totiz da jezdit i na mokru, pokud moc neprsi). V kvalde jsem nakonec dojel na 18. miste. Presne doslo na to, co me vcera tak stvalo. Alvaro v kvalde dojel na 8. miste a cas mame vpodstate stejny. Bohuzel obcas je tento system kvalifikace proti nam a tak presto, ze jsme na tom byli velice dobre na suchu, rekl bych ze i docela dobre na mokru, tak celkove jsme 18. Nicmene jak jsem jiz zminoval, myslim, ze na suchu jsme na tom velmi dobre a na mokru to taky neni spatne, takze celkove velka spokojenost. Zitra makneme a hned po startu se budu snazit prodrat dopredu a verim, ze nas ceka hezky zavod!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama