Reklama

Prüstel GP a jeho jezdci Kornfeil a Salač po sobotní kvalifikaci

Hodně odlišné pocity musí oba čeští jezdci německého týmu Redox Prüstel GP Jakub Kornfeil a Filip Salač po sobotní kvalifikaci v Assenu. Zatímco Salač zajel svůj normální level, tak Kornfeilovi se podařila letošní nejlepší kvalifikace vůbec.

Rookie šampionátu Filip Salač má letošní výsledky v kvalifikačních trénincích skoro shodné: 28; 24; 28; 28; 28; 31 a 24 - takže ten nizozemský (26.) jen zapadl do tohoto nepříliš chvályhodného výčtu.

„Třetí volný trénink byl super. Čas byl dobrý, ale postup do druhé části kvalifikace mi opět utekl o jednu desetinu vteřiny. To mě mrzelo, navíc jsem byl jen 0,5 s od prvního. Na druhou stranu jsem věděl, jaký čas dokážu zajet. Motorka byla dobře nastavená a já rozjel rychlé kolo. Bohužel v posledním sektoru mě zdržel Ayumu Sasaki a já ztratil dvě desetiny vteřiny. Při pohledu na telemetrii na druhém nejrychlejším kole bylo vidět, že jsem musel úplně zaklapnout. Měl jsem na to být do 18. místa, ale nepodařilo se to a na startu mám až 26. místo. Kromě toho se hodně změnila teplota, ale nastavení motorky zůstalo stejné. Kvůli tomu se změnily tlaky v pneumatikách a to si myslím, že byl ten hlavní problém. Kvůli tomu jsem málem spadl v posledním kole a vůbec nevím, jak jsem to dokázal ustát. Uvidíme zítra, pokusím se o stejně dobrý start, jako v Barceloně a jako vždy do toho dám všechno. Děkuji všem za podporu.“

Zkušený Kornfeil měl letos v kvalifikacích nepříliš dobré výsledky: 14; 16; 15; 12; 21; 20; 22 - takže start ze třetí řady do «DutchTT 2019» na okruhu «TT Circuit Van Drenthe» je pro něho letos daleko nejlepším výsledkem.

„Pátek i sobotní ráno dopadlo skvěle. Věřili jsme si, že je reálné, abychom stáli v prvních dvou řadách. To se bohužel nepodařilo, takže ani po dnešku - nejlepší letošní kvalifikaci - nemůžu být maximálně spokojený. Na druhé straně jsem moc rád, že všechno funguje a že máme dobrý základ pro zítřejší závod. Rozdíly v Assenu jsou vždycky malé, takže stát se může cokoliv. Každopádně je super, že čelo máme na dosah už na startovním roštu, což musím zítra proměnit v co nejvíc bodů do šampionátu.“

Oba dva Češi mají na co navazovat, Kornfeil skončil vloni pátý, Salač zde stál 2018 v Red Bull Rookies Cupu dvakrát na bedně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama