Reklama

Prosadí se letos konečně Lecuona?

Když se koncem sezóny 2016 objevil v paddocku Grand Prix španělský talent Iker Lecuona (tehdy 16 let), tak si ho skoro nikdo ani nepovšiml. Přesto ho španělští novináři hodnotili hodně vysoko a dokonce o něm mluvili jako o novém Marquezovi.

To ovšem bylo hodně přehnané, během dosavadních 37 startů v kubatuře Moto2 získal pouze jedno pódiové umístění, za deště ve Valencii 2018.

Přesto je 19-letý španělský jezdec hodnocen odborníky stále hodně vysoko, a dosavadní nepříliš lichotivá jeho závodní bilance je dávána za vinu především dosavadnímu týmu CGBM-Evolution manažera Freda Corminboeufa a nedostatku finančních prostředků tohoto švýcarského týmu.

V uplynulé sezóně nepřinesla ani změna hlavního sponzora «Swiss Innovative Investors», kde hlavní negativní roli hrála pozdě podepsaná smlouva s indickou firmou sponzora Andhry Pradeshe, od ní ale dosud žádné peníze nepřišly.

Zůstaly i nadále otevřeny nezaplacené účty za sezónu 2017 a tak i výsledky týmové #1 Sama Lowese zaostávaly hodně za očekáváním. Teprve po Valencii 2018 dostala KTM dlužný obnos 130.000 Euro.

A nový mistr Evropy Jesko Raffin - z juniorského týmu této stáje - musel dokonce při finále šampionátu závodit za jiný tým...Mistrem Evropy 2018 v kubatuře Moto2 se ovšem naštěstí stal už předčasně!

Při po sezonních testech se Lecuonův tým jako jediný nezúčastnil a Lecuona mohl jezdit, jen díky zranění Jorge Martina s jeho motocyklem za tým Aki Aja, protože rovněž KTM je přesvědčena o Lecuonově talentu.

Zajímavé je, že ani jeden prominentní španělský tým majitelů Sito Ponse, Emilio Alzamory nebo Aspara Martineze o něho nikdy velký zájem neprojevili.

Včerejší oslavenec - iker Lecuona měl 19. narozeniny - má dle svého staronového šéfa Corminboeufa předpoklady bojovat o uvolněný titul mistra světa v kubatuře Moto2.

K tomu by mělo tomuto týmu pomoci spojení s americkým sponzorem Ethan Butpul, neboť díky angažování Joe Robertse místo Sama Lowese se bude tato stáj «Swiss Innovative Investors» nově nazývat «American Team» a neměla by muset počítat každé Euro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama