Reklama

Proč YART jede vlastně MS-Superbike?

Po třech letech se na startu závodu MS-Superbike objeví opět český jezdec. A bude to dokonce na domácím okruhu v Mostě. Karel Hanika je všestranný závodník, v MS silničních motocyklů už startoval v kubaturách Moto3, Moto2, WSSP a také WSBK.

Naposledy závodili v tomto šampionátu v roce 2018 postupně Ondřej Ježek, Jakub Smrž a právě Karel Hanika. Shodou okolností to bylo postupně v jednom týmu a na stejném motocyklu. Viděno umístěními v závodech, tak nejlépe se dařilo právě tomu nejmladšímu z této trojice, tedy Karlu Hanikovi. Ten totiž při svých startech 100% bodoval:

Brňák Hanika má na svém kontě zatím dva starty v tomto šampionátu: V Laguna Sece dojel s nepříliš kvalitním motocyklem Yamaha YZF R1 týmu Guandalini Racing v 1. jízdě jako 13., ve 2. jízdě pak obsadil místo 14. Nyní tedy bude v šampionátu hostovat za tým YART Yamaha Mandyho Krainze v rámci projektu «Endurance meets WorldSBK», stejně jako jeho týmový kolega Marvin Fritz z Německa.

Mandy Kainz není v MS-Superbike žádným nováčkem, v Jerezu 2013 to zkoušel s Brocem Parkesem. Nyní chce rakouský majitel týmu ukázat, jak vysoko leží Niveau jeho týmu a jaká je úroveň EWC v porovnání s WSBK: „Jsme neuvěřitelně napjatí, jak dopadne náš projekt «Endurance meets WorldSBK». Mistrovské body budou pro nás jako vítězství“, říká týmový šéf. „Chceme vidět, jak si povedou dva nejrychlejší jezdci šampionátu Endurance (Karel Hanika a Marvin Fritz) s nejrychlejšími motocykly z EWC v porovnání s piloty WSBK. V posledních šesti závodech EWC jsme získali pět Pole-Position, Fritz a Hanika byli přitom nejrychlejšími jezdci celého startovního pole. Neočekáváme žádné zázraky, ale nebudeme se muset také stydět. Pneumatiky Pirelli nám přinesou hodně práce, jsou pro nás nové, ale my se těšíme na tento úkol“.

Karel Hanika na svém FB říká před domácím závodním víkendem: „Jdeme na to, o víkendu WSBK v Mostě! Chtěl bych poděkovat všem, kteří se zasloužili o můj start na těchto závodech. Hlavně mému taťkovi, který mě všechno naučil, celé mé rodině, kamarádům, sponzorům a osobním partnerům, Autoklubu České republiky, mému šéfovi a celému týmu Yart Yamaha a Vám všem fanouškům.

Vím, že to bude těžký, ale budu se snažit a dám do toho všechno. Přijďte zafandit! #98“

Průběžné pořadí šampionátu WSBK po 15 odjetých závodech: 1. Jonathan Rea Kawasaki 243 bodů; 2. Toprak Razgatlioglu Yamaha 206; 3. Scott Redding Ducati 162; 4. Alex Lowes Kawasaki 127; 5. Michael Rinaldi Ducati 111; 6. Garrett Gerloff Yamaha 105; 7. Michael vd Mark BMW 104; 8. Tom Sykes BMW 102; 9. Chaz Davies Ducati 85; 10. Andrea Locatelli Yamaha 84; 11. Alvaro Bautista Honda 68; 12. Axel Bassani Ducati 60; 13. Leon Haslam Honda 55; 14. Lucas Mahias Kawasaki 36; 15. Tito Rabat Ducati 23; 16. Kohta Nozane Yamaha 21; 17. Isaac Vinales Kawasaki 15; 18. Eugene Laverty BMW 14; 19. Jonas Folger BMW 8; 20. Leandro Mercado Honda 7; 21. Loris Cresson Kawasaki 3; 22. Luke Mossey Kawasaki 2; 23. Andrea Mantovani Kawasaki 2; 24. Christophe Ponsson Yamaha 1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama