Reklama

Proč manažer týmu Jakub Smrž musel vsadit na dva Španěly

Na dva španělské piloty bude v této sezoně sázet český motocyklový tým Accolade Smrz Racing, který vede bývalý úspěšný závodník Jihočech Jakub Smrž.

Další ročník mistrovství světa superbiků by měl odstartovat 21.-23. května ve španělském Aragonu a právě na tento termín manažer z jihu Čech cílí.

V kategorii v kategorii World Supersport 300 budou barvy jeho týmu hájit Španělé José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez Nuňez. „Oba již mají s touto kategorií zkušenost. Náš tým jim naopak má možnost poskytnout četné zkušenosti a užitečná data z předchozích dvou let s cílem bojovat o přední pozice v této prestižní a napínavé kategorii,“ věří týmový šéf Jakub Smrž.

Generálním partnerem týmu se stala investiční skupina Accolade, která poskytuje infrastrukturu pro podnikání v Evropě, nejčastěji pro nájemce světových značek z oblastí e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky.

Dvacetiletý Victor Rodriguez Nuňez v předcházejícím roce předvedl že může figurovat mezi předními jezdci a je odhodlán bojovat v této kategorii o titul. „Opravdu se moc těším na příležitost, kterou jsem od týmu dostal. Loni jsem se v této kategorii hodně naučil. Myslím, že jsme připraveni posunout se zase o krůček dále a bojovat o titul. Chtěl bych tímto poděkovat týmu i jeho partnerům, že mi dali tuhle možnost,“ vzkazuje.

Podobně se těší na sezonu i jeho parťák José Luis Perez Gonzalez. „Mám velkou radost, že tento rok pojedu s novým týmem a vrátím se k motocyklu Kawasaki. Díky tomuto angažmá si plním jeden ze svých snů,“ ujistí.

Manažera týmu Jakuba Smrže mrzí, že letos nebude v jeho stáji startovat žádný z českých závodníků. „Snažil jsem se pátrat mezi českými jezdci, ale bohužel se na tuto sezonu nenašel vhodný kandidát. Pokusíme se spolupracovat s českými jezdci v národním šampionátu a doufám, že se nám podaří v průběhu sezóny nebo pro příští rok najít nejen výkonnostně vhodného kandidáta z České republiky,“ přeje si.

Další zásadní změnou je nový generální partner týmu. „Skupině Accolade bych tímto rád poděkoval za spolupráci a věřím, že poděkování se jim dostane také formou dobrých výsledků a té nejlepší prezentace jejich společnosti. Máme dva nové španělské jezdce a věřím, že jim poskytneme co nejlepší podmínky pro výborná umístění,“ je přesvědčen. „Co se týká dalších plánů pro náš tým na letošní sezonu, tak na nich momentálně ještě pracujeme, takže v současné době nemohu říct nic bližšího,“ uzavírá Jakub Smrž krátkou týmovou pohlednici před startem letošní sezony.

Zdroj: www.ceskobudejovicky.denik



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama