Reklama

Problémy Syahrina a Pawiho - dvou jezdců z Malajsie

Oba dva stabilní piloti z Malajsie - tedy Khairul Idham Pawi (Moto3) a Hafizh Syahrin (Moto2) jsou po závodě GP Rakouska na Red Bull Ringu zranění, a jejich start na závodě GP Štýrska je s otazníkem.

«KIP» si přivodil začátkem května 2019 těžké zranění malíčku pravé ruky, o 3 měsíce později sice zkoušel comeback, ale musel brzy «stáhnout plachtu» a podrobit se druhé operaci, kdy byla plánovaná částečná amputace. Sezónu 2019 musel předčasně ukončit a zároveň se tím prozatímně skončila jeho třetí sezóna závodění v Moto2.

Khairul Idham Pawi byl mimochodem prvním malajským pilotem, který vyhrál závod Grand Prix. Bylo to na mokru při GP Argentiny 2016. Ve stejném roce vyhrál opět na mokru GO Německa.

2020 se 21-letý jezdec vrátil do nejslabší objemové kubatury, zatím bez úspěchu. K tomu si ještě zlomil «KIP» opět malíček pravé ruky a kvůli problémům s brzděním vynechá malajský jezdec závod Grand Prix o následujícím víkendu a podrobí se raději speciálnímu vyšetření v Barceloně..

Jeho krajan Hafizh Syahrin jen potvrzuje, že piloti Grand Prix jsou vyrobeni úplně z jiného těsta než třeba fotbalisté. Po hrůzostrašném pádu přes ležící motocykl Eney Bastianiniho - uprostřed dráhy - se velmi rychle tento «Malaysia Hero» zotavil a chce závod na Red Bull Ringu absolvovat, ačkoliv se pohybuje o berlích. Samozřejmě, že předtím bude muset absolvovat lékařský zátěžový test u oficiálního doktora závodu. Faktem je, že bývalý pilot MotoGP Syahrin si při crashi nic nezlomil, má ale bolestivé pohmožděniny v oblasti kyčle a dolních končetin.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama