Reklama

Pro některé byla cesta do Las Termas hororem

Kdo rád a dlouho cestuje, tak zde je možnost zúčastnit se Grand Prix Argentiny. Pokud má někdo opravdu smůlu, tak se takový výlet může protáhnout až na 48 hodin. Cesta do území «Provinz Santiago del Estero» se totiž může stát opravdovým hororem.

Stále a stále se totiž mezi členy jednotlivých týmů bohužel vyskytují osoby, které stráví na cestě od domovských dveří až do paddocku 3 dny.

Ian Wheeler, Communications Manager z Marc VDS Racing, byl třeba včera po 28 hodinách cesty stále ještě vzdálen 500 km od Buenos Aires.

Samozřejmě, že Top piloti a týmoví manažeři cestují v Business Class, kde se dá vysprchovat, pořádně najíst a při několik hodin trvajících přestávkách na letišti využít všech nabízených služeb.

Ian Wheeler zdůrazňuje, že letošní cesta v porovnání s rokem 2016 byla komfortem: Tehdy totiž zasáhla letiště Las Termas Airport (1,2 km od závodního okruhu) po závodě Grand Prix bouře a letadla nesměla přistávat a ty, která tam byla, zase zavazela při uklízení následků té bouře.

Takže desítky členů týmů a také piloti (včetně našeho Haniky) se museli vydat autobusy - které už zřejmě pamatovaly hodně dávnou historii - 1150 km do Buenos Aires, po silnicích připomínajících motokrosovou trať.

Cal Crutchlow tehdy dorazil ve čtvrtek ráno ve 3 hodiny do hotelu Radisson v Austinu/Texas, když cestoval přes 3 dny. V pondělí si totiž najal osobní auto a se šéfmechanikem Beefym ujeli do Buenos Aires 1150 km.

Ti co tehdy jeli autobusy, cestovali skoro čtyři dny a v austinském paddocku se objevili ve čtvrtek odpoledne. Továrnímu týmu Ducati tehdy pomáhali při stavbě boxu členové jiných týmů, kteří se dostali do Austinu dříve.

Mimochodem: Také mistr světa Moto3 Joan Mir a Riding Coach Stefan Prein z týmu Marc VDS zažili letos hodně namáhavou cestu, neboť v Montevideo/Uruguay museli kvůli mlze na letišti International Airport Buenos Aires přenocovat v Montevideu.

V letech 1961 až 1999 se GP Argentiny konala desetkrát na 4,259 km dlouhé trati (s 15 zatáčkami), která se jmenovala «Autódromo Juan y Oscar Alfredo Gálvez» a ležela přímo v Buenos Aires.

Potom ale argentinská prezidentka Cristina Elisabet Fernández Kirchner - ve funkci 10. prosinec 2007 – 10. prosinec 2015 (obviněná později z rozsáhlé korupce) rozhodla přeložit závod Grand Prix do Las Termas.

Okruh Rio-Hondo byl tedy zmodernizován a letiště v Las Termas přestavěno.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama