Reklama

Příliš měkký trest pro Andreu Iannoneho

Jorge Lorenzo byl v L17 při GP Catalunya sražen Andreou Iannonen a závod se tak pro něho skončil. Mistr světa tím ztratil také vedení v šampionátu. Iannone musí v Assenu startovat z poslední řady startovního roštu. Lorenzo ale požaduje zákaz startu pro Itala.

Iannone byl potrestán dvěma «Penalty Points» a k tomu ještě «grid penalty».

Už dvě nuly má na svém kontě v letošním roce mistr světa Jorge Lorenzo, navíc ztratil vedení v šampionátu ve prospěch svého krajana Marca Márqueze.

Výsledek je druhořadý, hlavně že jsem vyvázl bez zranění. Po tom, co se stalo v pátek, tak na výsledku opravdu nezáleží. Nevím opravdu, jak Andrea jel...Možná byl dlouhý na brzdy. Prostě jsem najednou ucítil ránu a letěl jsem na asfalt. Nejdřív jsem si myslel, že mám zlomenou pánev, nebo klíční kost. Ale po první minutě mně bylo jasné, že jsem z toho vyvázl s pohmožděninami.

Každý může udělat chybu, to se stane každému. Ale potom musíš jít ke svému soupeři a omluvit se mu. Ale Iannone udělat úplný opak. Zeptal se mě: ´Co se stalo tvému motocyklu? Byl problém s motorem?´

Race Direction si prohlédlo moje data a jasně vidělo, že jsem šel později na brzdy, než v předchozím kole. Proto je o to horší, že se mně Iannone neomluvil. Dělá hodně chyb a je tak nebezpečím nejen pro sebe, ale i pro ostatní jezdce. Je pro nás rizikem...Dani Pedrosa udělal v Austinu také chybu, ale okamžitě se omluvil Doviziosovi.

Tento bodový systém trestů je špatný. Před deseti lety udělal John Hopkins v Motegi chybu a okamžitě dostal zákaz startu v následujícím závodě. Já jsem v MS 2005 v kubatuře 250tek udělal dvě chyby a okamžitě jsem se nesměl zúčastnit následujícího závodu. V současné době musíš udělat čtyři takové chyby jako Ianonne, abys pocítil ten trest, že musíš vynechat jeden závod Grand Prix. A on musí jen odstartovat v Assenu z posledního místa na startovním roštu. Dle mého názoru je to hodně měkký trest. Ve fotbale jsou pravidla daleko tvrdší. Při prvním neférovém zákroku dostaneš červenou kartu a nesmíš hrát další zápas. A v našem sportu hrajeme o naše životy. Já jsem se také mohl těžce zranit...Doufám, že se to bude ještě správně analyzovat. Mnohokrát si totiž neuvědomujeme, že riskujeme opravdu všechno. Takže jsou nutné tvrdé tresty. Pokud to tak zůstane, tak se jezdci nezmění. Protože se prostě nepoučíš!“.

Jedno je jasné, Iannone byl rychlejší než Lorenzo, mohl si počkat na tu správnou chvíli, vždyť ještě bylo osm z 25 kol k závodění.

crash barcelona lorenzo a iannone 1 crash barcelona lorenzo a iannone 2 crash barcelona lorenzo a iannone 3 crash barcelona lorenzo a iannone 4 crash barcelona lorenzo a iannone 5 crash barcelona lorenzo a iannone 6



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama