Reklama

Příliš drahý Sam Lowes

Britský tovární jezdec Aprilie Sam Lowes v MotoGP ztratil své místo u Gresiniho a tak se bude muset vrátit do kubatury Moto2, kde v sezónách 2015/2016 dokázal 3 závody Grand Prix vyhrát a kromě toho získat ještě dalších 8 pódiových umístění.

Po odchodu Toma Lüthiho hledá týmový manažer Fred Corminboeuf závodní stáje carXpert Interwetten novou týmovou #1.

Ovšem Tom Lüthi nejenže odchází do MS-MotoGP k týmu Marc VDS Honda, ale s ním mizí z týmu Moto2 Oliviera Métrauxe i sponzoři a jejich peníze, kterými si Švýcar zaplatí své závodění v královské kubatuře v belgickém týmu: Prvním na řadě je Interwetten, kterého Dani Epp přivedl do týmu CarXpert na začátku vzniku tohoto spojení. Dále je to CarXpert a dohromady to dělá sumu 500.000 Euro, kterou švýcarský mistr světa 125tek z roku 2006 do týmu Marc VDS Honda přinese a ty pochopitelně v jeho ex-týmu z Moto2 budou chybět.

V týmu po odchodu Lüthiho zůstali dva jezdci: Jesko Raffin (5 bodů 2017) a údajný talent Iker Lecuona (letos ještě nebodoval!), ačkoliv ho někteří experti označují jako nového Marca Márqueze, což se ale zatím vůbec nepotvrzuje.

Jezdců, kteří dokáží vyhrávat závody, je hodně málo. Fred Corminboeuf měl zájem o Sama Lowese, ovšem jeho finanční požadavky na sezónu 2018 jsou nad možnosti týmu. Britský jezdec Sam Lowes požadoval roční gáži 300.000 Euro a to pro tým, odkud Lüthi i se sponzorem odchází je příliš vysoká suma.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama