Reklama

Příliš drahá Kawasaki, Okubo pojede Hondu

Po dvou letech v továrním týmu Kawasaki došly Hikari Okubovi sponzorské peníze na závodění v továrním týmu Kawasaki. Ty, které má, tak stačí pouze pro závodění s motocyklem CBR600RR v týmu PTR Honda od Simona Buckmastera.

Hikari Okubo musel uvolnit své místo na sezónu 2020 v továrním týmu Puccetti Kawasaki německému jezdci Philippu Öttlovi, který se tak stal týmovým kolegou Lucase Mahiase. Japonec musel za své závodění v továrním týmu Puccetti Kawasaki platit a protože se někteří sponzoři s ním rozloučili - Okubo byl pouze třikrát odmávnut v Top-5 - a Okubo už není schopen si toto místo v továrním týmu zaplatit, tak musel pro své závodění vyhledat levnější variantu na sezónu 2020.

Ta se naskytla v týmu PTR Honda, kam se 26-letý Japonec vrací po dvou letech, když zde Okubo závodil v sezónách 2016/17.

Hikari Okubo ukončil letošní sezónu svým nejlepším celkovým umístěním, když skončil v Top-5. Ale přesto musel tuto pozici v týmu Puccetti Kawasaki po sezóně 2019 opustit.

Jelikož Kawasaki ZX-6R a Honda CBR600RR jsou absolutně rozdílné motocykly, tak se bude nyní Okubo připravovat celou doma v Japonsku na motocyklu CBR600R jednoho svého kamaráda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama