Reklama

Prezident FIM Vito Ippolito: "Fenatiho nebudeme křižovat"

Italský jezdec Romano Fenati byl pozván «na kobereček» do sídla FIM přímo k prezidentu mezinárodní motocyklové federace Vitu Ippolitovi z Venezuely. Toto setkání se uskuteční v Miesu u Ženevy pravděpodobně příští úterý.

Vito Ippolito vysvětluje: „ Jedna věc, kterou chci okamžitě objasnit, je důvod pro předvolání Romana Fenatiho: Nevolali jsme ho, abychom ho ukřižovali, ale vyslechli. Naším cílem je ve skutečnosti provést objektivní analýzu skutečností a poté rozhodnout. Mohlo by to tak zůstat. Ale záměrem je určitě tento příběh uzavřít, protože se nám nelíbil mediální pranýř, který jsme viděli na sociálních médiích. To není dobré. Termín slyšení bude pravděpodobně příští úterý“.

V citlivém kontextu a škodlivé atmosféře chce FIM znovu získat kontrolu. Vito Ippolito dále pokračuje: „Pro budoucnost musíme očekávat nekompromisní FIM, připravenou potrestat jakékoli chování mimo pravidla. Bude to náš budoucí postoj a já přiznám jednu věc: Když došlo k incidentu mezi Marquezem a Rossim v Argentině, byl jsem proti vynesenému rozhodnutí. Chtěl jsem černé vlajky. A když mi to řekli, že výsledek je stejný, Marquez nebude mít žádné body, odpověděl jsem: Ale signál zvenku je velmi odlišný! Ve skutečnosti, černá vlajka neznamená pouze nulové body. Znamená to, že došlo k vážnému přestupku “.

Závěrem: Pokud prezident FIM Vito Ippolito - jehož mandát končí v prosinci 2018 - dojde k závěru, že potrestání Fenatiho je dostatečné, tak by se 22-letý Ital mohl čistě teoreticky zúčastnit závěrečných závodů letošního šampionátu za jiný tým a s licencí jiné federace.

Nechceme předbíhat: Takové kroky jsou už v běhu a tato naše myšlenka není pouze bulvární fámou, nýbrž k ní máme seriozní podklady.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama