Reklama

Přestupové novinky před Assenem

Těsně před osmým závodem letošní sezóny MotoGP se samozřejmě objevily některé přestupové novinky vzhledem k další nadcházející sezóně 2018.

Aron Canet - aktuálně třetí jezdec MS-Moto3 prodloužil smlouvu se svým dosavadním týmem Estrella Galicia 0,0 Monlau a pojede tak i nadále pod manažerem Emiliem Alzamorou.

Francesco «Pecco» Bagnaia zůstane i v sezóně 2018 v týmu Sky Racing Team VR46. Italský jezdec je v MS-Moto2 aktuálně na 6. místě, a vede soutěž «Rookie of the Year». Na svém kontě má Bagnaia zatím 55 bodů a dvě pódia z Jerezu a z Le Mans za druhá místa.

Alvaro Bautista - v současné době týmový kolega našeho Karla Abrahama u Jorge «Aspara» Martineze, se po roce závodění na Ducati Desmosedici GP vrátí k továrnímu týmu z Noale a nahradí v sedle motocyklu Aprilia RS-GP Brita Sama Lowese. Dvojice s motocykly Aprilia se tedy bude jmenovat Aleix Espargaro a Alvaro Bautista.

Naopak uvažovaný Danilo Petrucci - aktuálně v Top-10 královské kubatury MotoGP - se dohodl se svým současným týmem Pramac Ducati o podstatném zvýšení roční gáže z dosavadních 200 000 Euro na minimálně dvojnásobek a Petrux tak pojede i nadále nejnovější model Ducati Desmosedici GP, stejně jako v letošní sezóně. Italský ex-policista tak dal přednost nepopiratelné kontinuitě motocyklu před výši roční gáže, kterou mu nabídla továrna z Noale (je řeč o sumě 700 000 - 800 000 Euro).

31-letý vítěz naší GP České republiky Cal Crutchlow podepsal dvouletou smlouvu s Honda Racing Corporation (HRC), kterou zastupoval Tetsuhiro Kuwata, a pojede tak i v sezónách 2018/2019 za tým LCR Honda Lucia Cecchinella s motocyklem Honda RC213V. Dosavadnímu jezdci oficiálně podporovanému od HRC Jacku Millerovi letos tříletá smlouva končí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama