Reklama

Přepíše Ana Carrasco motocyklovou historii?

Poprvé v historii mistrovství světa silničních motocyklů - jezdí se od roku 1949 - má reálnou šanci stát se mistryní světa žena: Španělka Ana Carrasco přijíždí do Francie s náskokem 10 bodů na Nizozemce Scotta Deroueho.

Ovšem tým vedený Davidem Salomem se musel vypořádat s nařčením od soupeřů, že motocykl Kawasaki Kawasaki Ninja 400 21-leté Španělky neodpovídá vždy přesně reglementu... Nyní FIM rezolutně všechny pomluvy vyvrátila! O co se vlastně jednalo? Především o závody v Imole a v Donington Parku: Při Superpole v Imole byla Carrasco o 0,982 rychlejší než druhý Scott Deroue a závod samotný vyhrála s náskokem 13,835 sec. Pole Position získala Carrasco i v Donington Parku, i když jen o 0,048 sec (druhý skončil Koen Meuffels). V závodě vyhrála suverénně s náskokem 4,602 sec. před Dorrenem Loureiro.

K tomu má Carrasco na své kontě ještě jedno čtvrté, šesté, dvě desátá a jedno jedenácté místo, takže soupeři narážejí na nevyrovnanost jejich výkonů.

Scott Smart - technical Director v MS-Superbike - ovšem říká: „Motory jsou zaplombovány a konkrétně po Imole a Donington Parku jsme je detailně rozebrali. Motocykl postavil Alvar Garriga z Provecu, motor pochází od firmy Akira. A ti jsou velmi přesní. Podívali jsme se rovněž na šasí a elektroniku, všechno bylo korektní.“

Stav MS-Supersport 300 po 7 závodech z 8 celkově: 1. Ana Carrasco (ESP-Kawasaki) 90 bodů; 2. Scott Deroue (NED-Kawasaki) 80; 3. Mika Perez (ESP-Kawasaki) 72; 4. Luca Grünwald (GER-KTM) 68; 5. Dorren Loureiro (ZA-Kawasaki) 60; 6. Borja Sanchez (ESP-Kawasaki) 58; 7. Galang Hendra Pratama (IND-Yamaha) 52; 8. Koen Meufels (NED-KTM) 49; 9. Glenn Van Straalen (NED-KTM) 47; 10. Manuel Gonzales (ESP-Yamaha) 43.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama