Reklama

Překvapeni jménem Päivärinta/Veräväinen

V Le Mans nevyhráli největší favorité Ben a Tom Birchallové, nýbrž vítězi úvodního závodu MS-Side se stala finská dvojice Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, druzí skončili Tim Reeves/Mark Wilkes a stupně vítězů doplnili Markus Schlosser/Marcel Fries (na snímku).

Pětinásobný mistr světa Pekka Päivärinta (Yamaha LCR) vedl hned od startu a to ze čtvrté pozice na startovním roštu. Až ve čtvrtém okruhu - jeden měří 4,185 km - na Bugatti Circuit se dostali do čela nejrychlejší v tréninku Ben a Tom Birchallové (Yamaha LCR). V L10 šel do čela opět Pekka Päivärinta, ovšem v posledním kole - L18 - zaútočil Birchall. Místo aby skončil na některém pódiovém místě, tak se ale musel v cíli spokojit až se čtvrtým místem, když svůj útok přehnal.

Za vítězným Päivärintou byl jako druhý odmávnut Reeves (Yamaha Adolf RS) a třetím v cíli byl, a stupně vítězů dokompletoval Schlosser. Za čtvrtým Birchallem uzavřela Top-5 dvojice Lukas Wyssen/Thomas Hofer, jako šestí byli odmávnuti Britové Sam a Adam Christie. Dále dojeli Kees Endeveld/Jeroen Remme (Kawasaki Adolf RS), Janez Remše/Manfred Wechselberger (Yamaha Adolf RS) a Jakob Rutz/Björn Bosch (Yamaha LCR). Bennie Streuer/Ilse de Haas museli kvůli technickému defektu zajet v L6 do svého boxu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama