Reklama

Představení týmu Prüstel GP s Kornfeilem a Salačem

Německý tým Prüstel GP ze Saska pojede - pro pravidelné čtenáře našeho webu to není žádné překvapení - v sezóně 2019 v ryze české sestavě: Se zkušeným Jakubem Kornfeilem a Rookiem Filipem Salačem.

Představení týmu Prüstel GP se uskuteční 1. února na Sachsenringu, kde bude poprvé veřejnosti prezentován také nový týmový design a rovněž nové motocykly KTM.

25-letý Jakub Kornfeil ukončil sezónu 2018 celkově na 8. místě, když highlightem byl zisk Pole-Position na domácím Masarykově okruhu a po 11 letech také pódiové umístění pro Čecha na domácí trati. Kornfeil pojede v tomto týmu už svou třetí sezónu a v aktuálním startovním poli Moto3 je zdaleka nejzkušenějším pilotem. Jako jediný totiž absolvoval všechny dosavadní závody této kubatury od jejího zařazení do seriálu Grand Prix v roce 2012 - tedy 124 závodů (celkem včetně kubatury 125 ccm jich potom má na svém kontě od roku 2009 - 163, poprvé jel GP San Marina 2009).

Jakub Kornfeil má na svém kontě během 10 sezón v Grand Prix celkem 4 pódia (dvě druhá a dvě třetí místa) a jeho cíl je jasný: Nahradit výsledkově loňskou týmovou jedničku Marca Bezzecchiho, který sezónu 2018 dokončil na skvělém třetím místě, dlouho šampionát vedl a ještě před posledním závodem ve Valencii byl na pozici vice-mistra světa.

Jeho týmovým kolegou je 17-letý krajan Filip Salač, vloni celkově čtvrtý jezdec seriálu Red Bull Rookies Cup a celkově 11. v CEV-Repsol šampionátu Moto3. Salač zatím absolvoval pouze jeden start v Grand Prix - s wild card závodil na domácím Masarykově okruhu (obsadil 24. místo) - a tak každé umístění v Top-15 (tedy na bodovaných místech) bude úspěchem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama