Reklama

Představení týmu Peugeot MC Saxoprint před operou v Drážďanech

Nově složený tým Peugeot MC Saxoprint byl dnes slavnostně představen v hlavní městě Saska v Drážďanech před Semperovou operou. Novými jezdci jsou Čech Jakub Kornfeil a absolutní Rookie Patrik Pulkkinen z Finska.

Slavnostní představení se konalo v sídle společnosti Saxoprint GmbH v Drážďanech. Potom absolovovali oba piloti Kornfeil a Pulkkinen Foto-Shooting před Semperovou operou.

V loňské sezóně bylo už od GP Francie v Le Mans jasné, že byl nalezen nový investor pro tuto saskou závodní stáj, která se dříve jmenovala Racing Team Germany.

Spediční firma Inga Prüstela, která do té doby působila jako co-sponsor u RTG, převzala 100 procent německé závodní stáje a definitivně uzavřela smutnou kapitolu Racing Team Germany.

Prvním krokem byl v září 2015 propagovaný prodej týmu Peugeot-Moto3 Ingovi Prüstelovi.

Tehdejší majitelé RTG Dirk Heidolf, Frank Beierlein, Bernd Keller a Dr. Jörg-Uwe Fischer prodali nový SP Racing GmbH novému obchodnímu řediteli RTG Meinhardtu Rudolphovi za symbolickou částku jedno Euro.

Pak spediční podnikatel Ingo Prüstel založil firmu PrüstelGP a vedl tým Peugeot Saxoprint Moto3 s jezdci Alexisem Masbouem a Johnem McPheem dále. Nový začátek byl hodně důležitý, neboť starým majitelům chybělo v budgetu 2016 minimálně 150.000 Euro, aby se sezóna mohla dojet.

Ingo Prüstel přijel 2016 k Catalunya-GP jednat s jezdci tohoto týmu, s techniky a se šéfem Peugeotu Enrico Pellegrinem, přičemž přítomen byl i manažer jezdce McPheeho Peter Ball z Racing Steps Foundation.

Ingo Prüstel angažoval Terrella Thiena jako týmového manažera a tým převzal 17. července před loňským závodem GP Německa.

Brzy byl demotivovaný Alexis Masbou z týmu vyhozen a nahradil ho Albert Arenas.

Hned ve třetím závodě pod novým vedením vyhrál John McPhee závod v Brně.

Ovšem Skot chtěl jezdit na motocyklu Honda NSF 250RW (stejně jako 2015) a odešel do nového týmu British Talent Team.

Angažován byl jako týmová jednička #1 23-letý Jakub Kornfeil, vloni celkově v Top-8 a majitel tří pódiových umístění.

Jakub Kornfeil zatím absolvoval 127 závodů v Lightweight (125 ccm/Moto3) a všechny dosud odjeté závod Moto3 - 88 závodů, jako jediný ze současného startovního pole této kubatury.

„Našli jsme v Jakubovi zkušeného pilota, který je nejen spolehlivý, ale dostatečně dobrý pro pódiová umístění a vítězství“, je názoru Florian Prüstel.

Jako jeho týmový kolega byl angažován 16-letý Fin Patrik Pulkkinen, který bude v šampionátu MS-Moto3 absolutní Rookie a přichází ze závodního seriálu Red Bull Rookies-Cup.

Smlouva s Peugeotem končí po sezóně 2017, tým platí za závodní materiál celkem 350.000 Euro, motocykly jsou totožné s biky Mahindra-MGP3O, na kterých vyhrál 2016 «Pecco» Bagnaia dva závody GP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama