Reklama

Pre WorldSSP 2020

Testy na Phillip Islandu byly prvním setkáním většiny jezdců, kteří se objeví na startu sezonní premiéry. A zde všechny papírové favority porazil Rookie této kubatury s motocyklem Yamaha Ital Andrea Locatelli (BARDHAL Evan Bros. WorldSSP Team).

Než se podíváme na jeho největší soupeře, tak musíme vzít v úvahu dvě podstatné skutečnosti: Ta, která se týká celé sezóny je následující - pojede se poprvé v historii s pneumatikami zvaných jednoduše slicky, tedy s bezprofilovými gumami Pirelli. O to větší důraz bude kladen na jejich životnost a bezpečnost, takže se dá očekávat povinná výměna během závodu!

Ale pojďme k jezdeckému poli: Mistrovský titul obhajuje Švýcar Randy Krummenacher, který ale pojede s jinou značkou motocyklu, než titul získal. Na testech byl Krummi druhý za Locatellim o 0,6 sec. Jeho týmovými kolegy budou letos v týmu MV Agusta Reparto Corse dva Italové - Raffaele De Rosa a Federico Fuligni. Jmenovaná trojice se pochopitelně představí s motocykly MV Agusta F3 675.

Krummenacher ovšem nebude jediným pilotem, který má na svém kontě titul mistra světa. V roce 2017 se stal šampionem Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing), jehož týmovým kolegou bude letos Němec Philipp Oettl a ten byl při testech s motocyklem Kawasaki ZX-6R rychlejší než se speciálem Moto2.

Stejné motocykly jako Mahias a Oettl - tedy Kawasaki ZX-6R - budou mít k dispozici také Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team) a Can Öncü (Turkish Racing Team), tedy dva Rookies tohoto šampionátu.

Dva stroje Honda budou pilotovat Hikari Okubo (Dynavolt Honda) a Patrick Hobelsberger.

Francouz Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) má za sebou řadu úspěchů v tomto šampionátu, vyhrál řadu jednotlivých závodů, ale maximálně se celkově umístil v Top-3; nikdy se ale pilot tým GMT94 Yamaha nestal mistrem světa. Jeho týmovým kolegou je jeho krajan Corentin Perolari.

Španělská senzace této kubatury se jmenuje Isaac Viňales (Kallio Racing) - tedy bratranec továrního pilota MotoGP Mavericka Viňalese (Yamaha). Týmovým kolegou je Hannes Sommer se strojem Yamaha YZF R6.

O umístění v Top-10 určitě budou bojovat Peter Sebestyen (OXXO Yamaha Team Toth) nebo další pilot týmu Toth Yamaha Loris Cresson.

Za černého koně šampionátu je možno považovat Stevena Odendaala (EAB Ten Kate Racing) s motocyklem Yamaha YZF R6, tedy ex-pilota z Moto2.

Galang Hendra Pratama (bLU cRU WorldSSP by MS Racing) se sice nezúčastnil oficiálního testu na Phillip Islandu, ale tohoto Indonésana není rozhodně možné podceňovat. Má za sbou dvě plné sezóny v šampionátu World Supersport 300, a také start s wildcard 2017.

Na startovním roštu ještě uvidíme Andyho Verdoiu, a budou zde další jezdci jako Jaimie van Sikkelerus (MPM Routz Racing Team), Christoffer Bergman (Wojcik Racing Team) a Danny Webb (WRP Wepol Racing), všichni s motocykly Yamaha. Jediným pilotem s wildcard bude Oliver Bayliss, syn trojnásobného šampiona MOTUL FIM Superbike World Championship Troye.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama