Reklama

Pre WorldSBK - Misano: Bautista má náskok 41 bodů

Sedmým závodním víkendem šampionátu WorldSBK bude «Pata Riviera Di Rimini Round», tedy druhý letošní italský závod se po Imole pojede v Misanu. Bude se vyznačovat dvěma extrémy: Na startu bude neuvěřitelných 22 jezdců a startovní rošt dozná hned několika změn!

Nejdříve se ale podívejme na změny ve startovní listině, které se tohoto závodu v Misanu týkají: S wild card se představí - o čemž jsme už pochopitelně informovali - Ital Michele Pirro za tým Barni Ducati, tedy oficiální testovací jezdec Borgo Panigale. A druhou wild card dostal a za tým Motocorsa Ducati pojede jeho mladý krajan Samuele Cavalieri. Třetí wild card obdržel pro Misano Švýcar Dominic Schmitter (YART Yamaha), jenž má na svém kontě celou sezónu WorldSBK 2016 za Grillini Kawasaki a vloni start v Jerezu s HPC Suzuki.

A nyní k těm změnám: Zraněného Leona Camiera v týmu Moriwaki Althea Honda opět zastoupí zkušený Japonec Yuki Takahashi. Za Eugene Lavertyho v týmu Goeleven Ducati zatím nebyl náhradník oznámen. V minulých závodech úspěšně startoval místo Lavertyho lídr šampionátu BSB Tommy Bridewell. Ten ale nedostal od svého týmu Oxford Racing povolení, neboť tým pochopitelně klade důraz na šampionát BSB. Za Lavertyho pojede jako náhradník 31-letý Lorenzo Zanetti, který už letos startoval s wild card v Imole za tým Motocorsa Ducati a obsadil zde v první jízdě výborné 9. místo a v SprintRace byl odmávnut jako 12.

V letošním šampionátu - včetně pěti SprintRace - se zatím odjelo celkem 16 závodních jízd: 13x stál na nejvyšším stupni Rookie šampionátu Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), dvě vyhrál úřadující mistr světa Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) a jednou trumfoval Michael vd Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team). Čtvrtý je Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) a Top-5 kompletuje Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Druhou polovinu elitní desítky pak tvoří Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK), Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) - ten by měl v příštím roce vystřídat v továrním týmu KRT Leona Haslama, Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati), Rookie Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) a Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Pořadí v WorldSBK: 1. Alvaro Bautista/Ducati - 300 bodů; 2. Jonathan Rea/Kawasaki - 259; 3. Michael van der Mark/Yamaha - 188; 4. Alex Lowes/Yamaha - 142; 5. Leon Haslam/Kawasaki - 130; 6. Marco Melandri/Yamaha - 102; 7. Toprak Razgatlioglu/Kawasaki - 95; 8. Chaz Davies/Ducati - 94; 9. Sandro Cortese/Yamaha - 83; 10. Tom Sykes/BMW - 80; 11. Jordi Torres/Kawasaki - 65; 12. Michael Ruben Rinaldi/BMW - 63; 13. Markus Reiterberger/BMW - 50; 14. Eugene Laverty/Ducati - 32; 15. Leon Camier/Honda 26; 16. Leandro Mercado/Kawasaki - 19; 17. Thomas Bridewell/Ducati - 12; 18. Ryuichi Kiyonari/Honda - 12; 19. Loris Baz /Yamaha 11; 20. Lorenzo Zanetti/Ducati - 7; 21. Alessandro Delbianco/Honda - 5; 22. Yuki Takahashi/Honda 3; 23. Hector Barbera/Kawasaki - 3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama