Reklama

Pre Valencia: S Moto3 se budou loučit Martin, Bezzecchi a další

Rovněž v nejslabší objemové kubatuře Grand Prix už od Sepangu známe nového mistra světa, kterým se stal letošní sedminásobný triumfátor Jorge Martin (mimochodem získal letos 11x Pole Position). Ale ještě stále není rozhodnuto o titulu vícemistra světa!

Dva Italy Bezzecchiho a Di Giannantonia dělí pouhých 9 bodů. Českého fanouška bude ale nejvíce zajímat souboj o 7. místo celkově: Jakuba Kornfeila totiž dělí od Gabriela Rodriga pouze jeden bod. Přitom má «Kubajz» i šanci skončit celkově v Top-6, ale může celkově také skončit až devátý...

První start v MS-Moto3 čeká na letošního protagonistu Red Bull Rookies Cupu Cana Öncüho z Turecka, ten pojede s wild card pochopitelně za svůj budoucí tým Aki Aja. Druhou wild card dostal domácí teenager Raul Fernandez (Angel Nieto Team). Zraněného Adama Norrodina nahradí v týmu Petronas Sprinta Racing jeho mladší krajan Izam Ikmal.

Pro některé jezdce to bude zároveň poslední závod v této kubatuře, neboť v sezóně 2019 už je uvidíme v Moto2: Marco Bezzecchi, Fabio di Giannantonio, Philipp Öttl, Enea Bastianini, mistr světa Jorge Martin.

Moto3 World Championship 2018 – stav šampionátu

1 Jorge MARTIN Honda SPA 240 bodů - mistr světa
2 Marco BEZZECCHI KTM ITA 214
3 Fabio DI GIANNANTONIO Honda ITA 205
4 Enea BASTIANINI Honda ITA 166
5 Lorenzo DALLA PORTA Honda ITA 151
6 Aron CANET Honda SPA 128
7 Gabriel RODRIGO KTM ARG 116
8 Jakub KORNFEIL KTM CZE 115
9 Albert ARENAS KTM SPA 107
10 Marcos RAMIREZ KTM SPA 95



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama