Reklama

Pre Valencia - Moto2: Bagnaia, Oliveira, Mir a Quartararo naposledy

V prostřední kubatuře jsou pozice v Top-3 rozdány, ale o dalších umístěních v Top-5 není zatím vůbec jasno. Počínaje dvěma Italy Baldassarrim a Marinim, si oprávněné naděje dělají rovněž dva Španělé: Alex Marquez a Joan Mir.

S prostřední kubaturou se na okruhu Ricarda Torma v Cheste u Valencie budou loučit mistr světa Francesco Bagnaia, vicemistr světa Miguel Oliveira, Joan Mir a také Fabio Quartararo, ti všichni totiž odcházejí na sezónu 2019 do «premier class».

Ve Valencii bude chybět Nizozemec Bo Bendsneyder z týmu Tech3, který si při GP Japonska zlomil holenní kost a je tedy stále zraněný. Nahradí ho 20-letý Španěl Hector Garzo, jezdící za tento tým šampionát CEV-Repsol a který pojede za Tech3 v sezóně 2019 MotoE World Championship. Místo zraněného Stefano Manziho (má z Phillip Islandu zlomené levé zápěstí) pojede svůj třetí závod Grand Prix v letošní sezóně německý talent Lukas Tulovic. Pro něho to bude už třetí letošní motocykl: Po motocyklu Tech3 v týmu Tech3 a KTM u Kieferu ho čeká u Forwardu Suter MMX2.

S wild card se představí brněnský tým Willi Racing, v sedle motocyklu Kalex se tentokrát objeví zkušený Brit Gino Rea. A jaké jsou šance tohoto týmu? Reálně okolo 20. místa, přáním je samozřejmě získat body, tedy umístit se do Top-15.

Mimochodem: Gino Rea podepsal o víkendu smlouvu do Bennetts British Superbike Championshipu, kde pojede za tým OMG Racing motocykl Suzuki GSX-R1000 jako týmový kolega Luke Mosseyho.

Moto2 World Championship 2018 – stav šampionátu

1 Francesco BAGNAIA Kalex ITA 304 bodů - mistr světa
2 Miguel OLIVEIRA KTM POR 272
3 Brad BINDER KTM RSA 201
4 Lorenzo BALDASSARRI Kalex ITA 162
5 Alex MARQUEZ Kalex SPA 157
6 Joan MIR Kalex SPA 155
7 Luca MARINI Kalex ITA 147
8 Marcel SCHROTTER Kalex GER 138
9 Xavi VIERGE Kalex SPA 131
10 Fabio QUARTARARO Speed Up FRA 128



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama