Reklama

Pre MotoGP Assen: Podaří se Dovimu hattrick?

Po vítězném doublu továrního pilota Ducati Andrea Doviziosa se situace na špici tabulky královské kubatury hodně zdramatizovala. Top-5 nejlepších světových pilotů je stále ve hře o letošní korunu mistra světa MotoGP.

Rookie Yamahy Maverick Vinales má náskok na Doviho pouhých 7 bodů. Pak následuje trojice v rozmezí pouhých 5 bodů v sestavě mistr světa Marc Marquez, jeho týmový kolega z Repsol-Hondy Dani Pedrosa a druhý pilot Yamahy Valentino Rossi.

Zatímco Vinales a Dovizioso v posledních třetích závodech poctivě shromažďovali body na své konta - Dovi 63 a Vinales 51, tak Pedrosa 32, Marquez 30 a Rossi 21 si jich zas tak mnoho nepřipsali.

Za Top-5 je umístěn nejlepší letošní Rookie Johann Zarco, teprve za ním trojnásobný mistr světa královské kubatury Jorge Lorenzo a druhou polovinu elitní desítky ještě tvoří další Rookie Jonas Folger, Cal Crutchlow a Danilo Petrucci.

Alvaro Bautista je 11., Scott Redding o místo za ním; následuje loňský vítěz deštivého Assenu Jack Miller, hodně překvapivě poctivě sbírající body Loris Baz a celkem zklamání letošní sezóny Andrea Iannone s nejlepší Suzuki.

Moc se letos nedaří Hectoru Barberovi, když je až na P16, následují Tito Rabat, technickými problémy pronásledovaný Aleix Espargaro a na 19. místě náš Karel Abraham. Top-20 kompletuje testovací jezdec Ducati Michele Pirro.

Dva tovární piloti KTM Pol Espargaro a Bradley Smith, Sam Lowes a dlouhodobě zraněný Alex Rins uzavírají bodovací tabulku stabilních pilotů královské kubatury MotoGP.

Karel Abraham se ve svém zamyšlení mezi Barcelonou a Assenem velmi zajímavě dotkl úplně jiné otázky: „V posledni dobe vychazi najevo, ze se pristi rok urcite pojede GP Finska a snad i Thajska a zvedne se tak pocet zavodu na 20. Jsem teda docela zvedavej kde se lidi z GP v Buriramu ubytujou, protoze prestoze je okruh super, tak okoli nic moc a hlavne skoro zadny hotely. My jsme loni spali hodinu jizdy od trate. Navic je to daleko vetsi pradelna nez v Malaysii a teplota muze byt az k 50 stupnum. Trat ve Finsku pry navic neni jeste ani postavena, tak uvidime. S celkovym poctem 20 zavodu to taky docela drhne. Qatar ma ted dost velky politicky problemy a pry je zakaz litani pres jejich vzdusny prostor. Proslycha se, ze pristi rok bude snad GP Qataru zrusena, coz je skoda, protoze je jedna z mych oblibenych a navic divacky zajimava diky nocnimu zavodu. Skoda, ze v serialu neni nejaka afrika, to docela chybi... Nahnuty to ma urcite vic trati v serialu, dokonce i nektery, ktery maji smlouvu. Barcelona musi na pristi rok kompletne zmenit povrch, to bylo nicmene jedno z hlavnich patecnich temat.

Dalsim zajimavym tematem jsou jezdci na pristi rok. Skoro vsichni jsou jasni, az na netovarni Ducati tymy. I kdyz na druhou stranu me prekvapilo, ze dokonce to neni uplne jasne v jednom tovarnim tymu a to presto, ze jezdci maji dvouletou smlouvu. V tuto chvili je zatim jedinym novackem Franco Morbidelli, ktery podepsal s Estrellou...“.

MotoGP™ World Championship 2017 - stav šampionátu

01- Maverick Vinales – Movistar Yamaha MotoGP – Yamaha YZR M1 – 111 bodů
02- Andrea Dovizioso – Ducati Team – Ducati Desmosedici GP – 104
03- Marc Marquez – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 88
04- Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 84
05- Valentino Rossi – Movistar Yamaha MotoGP – Yamaha YZR M1 – 83
06- Johann Zarco – Monster Yamaha Tech 3 – Yamaha YZR M1 - 75
07- Jorge Lorenzo – Ducati Team – Ducati Desmosedici GP – 59
08- Jonas Folger – Monster Yamaha Tech 3 – Yamaha YZR M1 – 51
09- Cal Crutchlow – LCR Honda – Honda RC213V - 45
10- Danilo Petrucci – OCTO Pramac Racing – Ducati Desmosedici GP - 42
11- Alvaro Bautista – Pull&Bear Aspar Team – Ducati Desmosedici GP - 34
12- Scott Redding – OCTO Pramac Racing – Ducati Desmosedici GP – 33
13- Jack Miller – EG 0,0 Marc VDS – Honda RC213V – 30
14- Loris Baz – Reale Avintia Racing – Ducati Desmosedici GP15 – 23
15- Andrea Iannone – Team Suzuki Ecstar – Suzuki GSX-RR – 21
16- Hector Barbera – Reale Avintia Racing – Ducati Desmosedici GP – 21
17- Tito Rabat – EG 0,0 Marc VDS – Honda RC213V – 19
18- Aleix Espargaro – Aprilia Racing Team Gresini – Aprilia RS-GP – 17
19- Karel Abraham – Pull&Bear Aspar Team – Ducati Desmosedici GP15 – 11
20- Michele Pirro – Ducati Team – Ducati Desmosedici GP – 7
21- Alex Rins – Team Suzuki Ecstar – Suzuki GSX-RR – 7
22- Pol Espargaro – Red Bull KTM Factory Racing – KTM RC16 - 6
23- Bradley Smith – Red Bull KTM Factory Racing – KTM RC16 - 6
24- Sam Lowes - Aprilia Racing Team Gresini – Aprilia RS-GP – 2
25- Sylvain Guintoli – Team Suzuki Ecstar – Suzuki GSX-RR – 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama