Reklama

Pre Moto3 Argentina: Lídrem je favorizovaný Španěl Martin

Jorge Martin vyhrál s motocyklem Gresini-Honda v Kataru a vede tak šampionát kubatury Moto3, následují ho značkoví kolegové Aron Canet, Lorenzo Dalla Porta a Niccolo Antonelli. Čech Jakub Kornfeil drží po premiéře 9. pozici.

Úvodní závod nejslabší objemové kubatury šampionátu Grand Prix potvrdil výsledky sezonních testů a předem avizovanou převahu jezdců s motocykly Honda, když nejlepším jezdcem s motocyklem KTM je Gabriel Rodrigo až na místě 5.

Už dlouho jsme nezaznamenali najednou v Top-10 dva Japonce, Kaito Toba a Ayumu Sasaki jsou průběžně na pozicích 7., resp. 8.

Náš Jakub Kornfeil dokončil závod v Losailu na 9. místě a vrátil se tak na své pozice, které většinou zaujímal, pokud s tímto motocyklem v MS závodil. V Argentině se dá očekávat zlepšení jeho týmového kolegy Bezzecchiho, ten před svým crashem jezdil na předních pozicích a rovněž v předsezonních testech si vedl s motocyklem KTM ze všech 15 jezdců pilotujících rakouské motocykly nejlépe.

Z nováčků bojujících v soutěži «Rookie of the Year» 2018 vede Španěl Jaume Masia, na poslední chvíli donominovaný Japonec Kazuki Masaki (vítěz Red Bull Rookies Cupu) je pak druhý.

2017 vyhrál v Argentině pozdější mistr světa Joan Mir, toho na pódiu doplnili John McPhee a Jorge Martin.

Moto3 World Standing 2018

1 Jorge MARTIN Honda SPA 25
2 Aron CANET Honda SPA 20
3 Lorenzo DALLA PORTA Honda ITA 16
4 Niccolo ANTONELLI Honda ITA 13
5 Gabriel RODRIGO KTM ARG 11
6 Fabio DI GIANNANTONIO Honda ITA 10
7 Kaito TOBA Honda JPN 9
8 Ayumu SASAKI Honda JPN 8
9 Jakub KORNFEIL KTM CZE 7
10 Andrea MIGNO KTM ITA 6
11 Adam NORRODIN Honda MAL 5
12 Jaume MASIA KTM SPA 4
13 Kazuki MASAKI KTM JPN 3
14 Marco BEZZECCHI KTM ITA 2
15 Marcos RAMIREZ KTM SPA 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama