Reklama

Pre Moto2 2016: Obhájí Zarco titul?

Pokud vezmeme v úvahu pouze výsledky obou oficiálních testů IRTA, tak obhájce titulu Johann Zarco mezi nejžhavější kandidáty na titul mistra světa prostřední kubatury Grand Prix rozhodně nepatří, neboť mezi ty absolutně nejrychlejší jak na testech IRTA v Jerezu, tak v Losailu nepatřil.

V kubatuře Moto2 nedošlo k nějakým výrazným změnám ve startovní listině oproti roku 2015, když pouze mistr světa 2014 Tito Rabat - v sezóně 2015 celkově bronzový - postoupil o level výš a bude letos závodit v královské kubatuře. Jinak se na jezdeckém obsazení co se týká loňského Top-10 prakticky nic nezměnilo.

Zatímco v Jerezu všechny překvapil Axel Pons, který vykouzlil nejlepší čas a umístil se tak na čele časové tabulky, tak v Losailu tvrdě havaroval a potom už se na trati neobjevil.

V každém případě se na obou testech skvěle prezentoval Sam Lowes, vloni celkově čtvrtý v MS. Ten vyměnil motocykl Speed Up a také stáj, letos bude závodit ve velmi kvalitním týmu Fausta Gresiniho a bude mít k dispozici nejnovější model KALEX Moto2. Na testech byl ostatně tento Brit jasnou stálicí, v Jerezu skončil druhý za starším synem ex-mistra světa Sita Ponsem, Axelem a v Losailu byl absolutně nejrychlejším.

Ve velmi dobrém světle se prezentoval vicemistr světa Alex Rins. Ten obsadil v Jerezu P4, a stejně se umístil i v Losailu.

Nejlepším Italem byl během testů bývalý šampión Red Bull Rookies Cupu 2011 Lorenzo Baldassarri - v Jerezu třetí a v Losailu pátý.

Konstantní formu prokázal zkušený Thomas Lüthi. Se svými 149 starty v kubatuře Moto2/250 ccm je absolutně nejvyzrálejším pilotem - celkem jich má na svém kontě v GP 2016! a na testech se prezentoval skvěle. Druhý v Losailu a pátý v Jerezu. Mistr světa stopětadvacítek z roku 2006 by se chtěl letos rozloučit s prostřední kubaturou nejlépe titulem mistra světa, neboť svůj sen o závodění v královské kubatuře rozhodně ještě nepohřbil.

Černým koněm může být hodně nevyzpytatelný Němec Jonas Folger. Pokud se velmi rychlému jezdci podaří závodit každý závodní víkend na stejné úrovni, tak se z něho může stát určitě horký kandidát na celkové umístění v Top-3.

Na závěr jsem si nechal loňského suverénního šampióna Johanna Zarca. Až dvanáctý v Jerezu, v Losailu pak osmý! A tak se nabízí otázka? Blafuje tento Francouz, nebo ne? Zůstal ve stejném týmu na stejném motocyklu. A věkově už mu „zvoní hrana“! Tedy pro přestup do královské kubatury, tedy splnit si sen jezdit opravdu „první motocyklovou“ ligu.

Co se týká značek motocyklů, tak Kalex prostě nemá konkurenci, jen namátkou připomínám výsledky ostatních na posledním měření sil IRTA v Losailu. Ze tří jezdců s motocykly Speed Up se umístil nejlépe zkušený Corsi (12.), a dále Simon (17.) a Simeon (22.). Francouzské biky Tech 3 Mistral 610 pilotovali a celou sezónu budou jezdit Vierge (19.) a Isaac Vinales (28.) a jediný Suter řízený Vazquezem skončil suverénně poslední (30.).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama