Reklama

Pre Jerez: O víkendu se bude závodit ve Španělsku

Letos se v šampionátu WorldSBK odjelo celkem 13 závodních jízd - dvě se nekonaly kvůli nepřízni počasí - ale my známe pouze dva vítěze: Prvních 11 závodů vyhrál Rookie Alvaro Bautista, poslední dva pak čtyřnásobný mistr světa Jonathan Rea.

Startovní rošt v Jerezu přinese hned několik změn, tak se na ně podívejme podrobněji - mimochodem grid se rozšíří na 19 stabilních pilotů: Poprvé se v šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým, představí letos Francouz Loris Baz (Ten Kate Yamaha), takže na trati uvidíme celkem 5 motocyklů Yamaha R1.

Místo zraněného Severního Ira Eugene Lavertyho pojede motocykl Ducati v týmu GoEleven aktuálně druhý jezdec britského šampionátu BSB Tommy Bridewell, tedy stejně jako v Imole. V Itálii obsadil tento Brit 12. místo (sobota) a 11. místo (neděle Sprintrace).

Jeho zraněného krajana Leona Camiera (Moriwaki Althea Honda) nahradí 34-letý zkušený Japonec Yuki Takahashi, bývalý vítěz závodu Grand Prix-Moto2, závodící v All Japan Superbike za stejný tým Moriwaki Honda. Nabídku sice od HRC dostal lokalmatador Xavi Fores, ale Honda Racing UK to nepovolila. Ještě v nedávné paměti totiž je loňské hostování Jasona O’Hallorana v Imole místo Leona Camiera a po brutálním pádu dlouhodobé vyřazení tohoto Australana ze závodění v šampionátu BSB.

Do paddocku WorldSBK se vrací po zranění Argentinec Leandro Mercado (Orelac Racing Verdnatura), dva závodní víkendy místo něho zaskočil jako náhradník Španěl Hector Barbera.

Ačkoliv si někteří piloti - například Bautista a Rea - přáli zařadit místo nedělního Sprint Race odřeknutý druhý závod v Imole, tak k tomu nedojde.

V šampionátu WorldSBK je před Jerezem následující pořadí: Vede i nadále Rookie šampionátu Alvaro Bautista/Ducati - 263 bodů; 2. Jonathan Rea/Kawasaki - 220; 3. Alex Lowes/Yamaha - 140; 4. Michael van der Mark/Yamaha - 134; 5. Leon Haslam/Kawasaki - 106; 6. Chaz Davies/Ducati - 85; 7. Marco Melandri/Yamaha - 79; 8. Toprak Razgatlioglu/Kawasaki - 65; 9. Sandro Cortese/Yamaha - 64; 10. Tom Sykes/BMW - 56; 11. Jordi Torres/Kawasaki - 55; 12. Michael Ruben Rinaldi/BMW - 44; 13. Markus Reiterberger/BMW - 41; 14. Eugene Laverty/Ducati - 32; 15. Leon Camier/Honda 26; 16. Ryuichi Kiyonari/Honda - 12; 17. Leandro Mercado/Kawasaki - 11; 18. Lorenzo Zanetti/Ducati - 7; 19. Thomas Bridewell/Ducati - 4; 20. Alessandro Delbianco/Honda - 4; 21. Hector Barbera/Kawasaki - 3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama