Reklama

Požár zachvátil okruh Termas de Rio Hondo

Obrovský požár dnes v noci zachvátil boxy okruhu «Autódromo del Termas de Río Hondo» v Argentině.

Oheň vznikl kolem 23. hodiny místního času, tedy ve 4 hodiny SEČ, v místě, kde se nachází VIP, tedy přímo nad týmovými boxy. Důvod a rozsah požáru jsou zatím nejasné. Povolány byly hasičské jednotky z měst Santiaguena, La Banda a Clodomira, které se snažily především zachránit museum Juana Manuela Fangia.

2020 se GP Argentiny nekonala kvůli pandemii, a i letošní ročník musel být posunut na zatím neurčitý termín do podzimu 2021.

Na novém okruhu se poprvé závodilo v rámci mistrovství světa (předtím se zde konal argentinský motocyklový šampionát.) v roce 2014 pod názvem «Gran Premio Red Bull de la República Argentina».

Grand Prix Argentiny se předtím naposled konala v roce 1999 na okruhu «Autodromo Oscar Alfredo Galvez in Buenos Aires».

První tříletou smlouvu podepsal CEO Dorny Carmelo Ezpeleta přímo s argentinskou státní prezidentkou Cristinou Fernández de Kirchner.

Okruh je vzdálen 1.185 km od hlavního města Argentiny Buenos Aires a je situován do lázeňské oblasti šest kilometrů od města Las Termas de Rio Hondo. Mohou se zde konat různé motocyklové podniky, na tribunách může shlížet závody až 60.000 diváků a je zde vybudováno obrovské parkoviště pro 25.000 vozidel. Samotná trať Grand Prix je dlouhá 4,8 km, je široká 16 m a nejdelší rovinka má 1.060 m. Obsahuje devět pravých a pět levých zatáček.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama