Reklama

Pouze fáma? Jonathan Rea místo Daniho Pedrosy?

Toto news se rozletělo paddockem v Misanu jako časovaná bomba: Mistr světa Jonathan Rea se zajímá o uvolněné místo v týmu MotoGP SIC-Petronas-Yamaha, které bylo rezervováno pro Daniho Pedrosu!

Ačkoliv se to zdá být zcela mimo realitu a těžko uvěřitelné, tak třeba Shaun Muir - principál týmu Milwaukee Aprilia k tomu poznamenal: „Dovedu si s pomocí Dorny tento přestup - i když má Rea podepsanou smlouvu s Kawasaki - představit. Bylo by to dobré pro všechny! a hlavně pro šampionát. Dorna by nemusela uměle brzdit Reu (resp. Kawasaki) a šampionát MS-Superbike by byl rázem zajímavější! “

Zdá se tedy docela možné, že po senzačním přestupu Jorge Lorenza od Ducati Corse k týmu HRC Repsol Honda, by mohla vybuchnout ještě jedna bomba.

Pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, že Reův manažer Bobby Moore se marně pokoušel umístit úřadujícího mistra světa Jonathanu Reu na sezónu 2019 do šampionátu královské kubatury MotoGP, ale v žádném továrním týmu pro tohoto Brita místo nebylo.

A do satelitního týmu britský jezdec jít nechtěl, jednak by se mohl blamovat s materiálem a hlavně by nedosáhl na peníze, které bere v MS-Superbike.

Tyto dvě překážky by v týmu SIC-Petronas-Yamaha padly! Třetí tovární motocykl od Yamahy a patřičná gáže minimálně na úrovni, na kterou je Rea zvyklý z WorldSBK.

Jonathan Rea přitom už překonal v počtu vítězství Carl Fogartyho a pokud by získal titul i letos, tak by ho překonal v počtu získaných titulů mistra světa v řadě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama