Reklama

Poslední volné místo v WorldSBK! Haslam?

Po oficiálním oznámení, že Oliver König bude v týmu Orelac Kawasaki jediným jezdcem v MS-Superbike (týmový kolega Raffaelle de Rosa totiž pojede MS-Supersport), tak zůstává na startovním roštu WorldSBK pouze jedno volné místo: Získá ho Leon Haslam?

21. listopadu 2021 absolvoval Leon Haslam svůj poslední závod jako tovární pilot Hondy, a zdálo se celkem jasné, že v sezóně 2022 bude závodit opět v šampionátu BSB, kde se stal šampionem v roce 2018.

Nyní se mu ale nabízí ještě jedna jiná možnost a sice prodloužit své závodění v MS-Superbike: 313 závodů má Leon Haslam v letech 2003 až 2021 na svém kontě a pro šest továren - Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki a Suzuki získal celkem 45 pódiových umístění, ze toho 5 vítězství. 2010 se stal Leon na Suzuki za Maxem Biaggim (Aprilia) vicemistrem světa. Kromě toho vyhrál třikrát prestižní «Suzuka Eight Hours», dvakrát na Hondě, jednou pro Kawasaki.

V MS-Superbike 2022 je stále ještě jedno volné místo, v týmu Pedercini Kawasaki. Tam stojí těsně před podepsáním smlouvy Belgičan Loris Cresson, týmový šéf Lucio Pedercini měl zájem nechat závodit na druhém motocyklu Toma Sykese nebo Leona Haslama. Ovšem Sykes je momentálně už «mimo hru», naopak Haslam to aktuálně považuje za jednu z možností.

Ta druhá možnost pro Haslama je návrat do BSB, kde dokonce o Vánocích testoval motocykl Kawasaki konfigurace BSB.

A jak to dopadne? Záleží na tom, jak atraktivní bude pro Haslama nabídka z BSB, naopak v případě závodění v MS.Superbike, jakou podporu Leonovi poskytne Kawasaki UK.

Mimochodem: Haslam už za «Pederciniho» v minulosti závodil: 2016 v Kataru byl odmávnut v Top-5 - nejlepší umístění v historii týmu na suchu! Lepší výsledek zajel pro tento soukromý italský rodinný tým jen samotný šéf Lucio - 2000 skončil čtvrtý na Phillip Islandu (ovšem na mokru) v tehdejším prvním závodě.

Jezdci a týmy MS-Superbike 2022:

Aruba.it Ducati: Michael Rinaldi (I), Alvaro Bautista (E)

Barni Spark Ducati: Luca Bernardi (I)

Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)

Go Eleven Ducati: Philipp Öttl (D)

Honda Racing Corporation: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)

MIE Honda: Tati Mercado (RA), Hafizh Syahrin (MAL)

BMW Motorrad: Michael van der Mark (NL), Scott Redding (GB)

Bonovo action BMW: Eugene Laverty (IRL), Loris Baz (F)

Kawasaki Racing Team: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac VerdNatura Kawasaki: Oliver König (CZ)

Outdo Pedercini Kawasaki: Loris Cresson (B), Leon Haslam?

Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Kohta Nozane (J), Garrett Gerloff (USA)

Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson (F)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama