Reklama

Poslední rozloučení s Luisem Salomem

Rodina, přátelé, fanoušci, závodní kolegové a členové jeho týmu. Přes 3000 pohřebních hostů se včera v Palma de Mallorca rozloučilo s Luisem Salomem.

Město Palma di Maiorca bylo včera ve 21.00 hodin v kostele Cattedrale di Santa María dějištěm posledního rozloučení s Luisem Salomem, který v pátek tragicky zahynul při volném tréninku kubatury Moto2 na Gran Premio di Catalunya. Samozřejmě, že nechyběli oba rodiče, tedy otec José Luis Salom a matka María Antonia Horrach.

Mezi smutečními hosty nechyběli závodní kolegové Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, bratři Marc a Alex Marquezové, Maverick Viňales, Tito Rabat, bratři Pol a Aleix Espargarové, Julian Simon, Jorge Navarro, stejně jako ex-piloti Jorge „Aspar“ Martinez, Emilio Alzamora, Alberto Puig, Alex Criville nebo Sito Pons. Přítomen byl i Carmelo Ezpeleta (CEO Dorna Sports), Vito Ippolito (prezident FIM) a Angel Viladoms (prezident RFME, španělské motocyklové federace).

V Cattedrale di Santa María byli přítomni také tenista Rafael Nadal se svou přítelkyní Xisca Perello nebo taekwondistka Brigitte Yagüe, a také místní političtí představitelé, Miguel Cardenal (prezident Consiglio Superiore Sport), místní zplnomocněnec španělské vlády, Francina Armengol a starosta Palma di Maiorca, José Hila.

Zádušní mši pak sloužil biskup Javier Salinas.

Před katedrálou se shromáždilo 2.000 motocyklistů, aby vzdali čest #39.

Jakkoliv je to smutná událost, tak tu mám pro vás ještě jednu zajímavost o tomto mladém jezdci. Luis Salom měl přezdívku „Mexicano“, a zde je vysvětlení, proč na ni slyšel a jak k ní vlastně přišel.

Týmový šéf Grand Prix-Team Switzerland-Moto2 a pozdější manažer Luise Saloma, Marco Rodrigo, má bratra Luise, který měl závodního koně jménem Mexicano, do kterého investoval hodně peněz. Ten se ale při jednom dostihu zranil a musel být utracen. A Marco se po tomto utracení Mexicana zeptal svého bratra Luise, proč investuje tolik peněz do závodění koní, když to nic nepřinese. To ovšem blázen do koní Luis Rodrigo neslyšel vůbec rád...A vzápětí mu Luis vyčetl, že naopak dává Marco hodně peněz do motocyklového závodění se slovy: „Máš přece taky svého “Mexicana."

Luisi Salomovi se tato Story tak zalíbila, že se sám z legrace pojmenoval „Mexicano“.

rozloucení se salomem 2 luis 1 luis 2



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama