Reklama

Poslední letošní Superpole patří Reovi, 19. Ježek

Posledním vítězem Superpole letošní sezóny WorldSBK se na okruhu Losail Circuit pro finálový závod ACERBIS Qatar WorldSBK Round stal mistr světa Jonathan Rea.

Nejdříve se ale dnes bojovalo v SP1 o dvě volná postupová místa, a Guintoli a Camier, kteří byli nejrychlejší, se tak mohli připojit k dosavadním Top-10 pilotů z FP1/FP2, kterými po včerejšku byli v následujícím pořadí Jonathan Rea (Kawasaki), Alex Lowes (Yamaha), Tom Sykes (Kawasaki), Chaz Davies (Ducati), Michael vd Mark (Yamaha), Xavi Forés (Ducati), Marco Melandri (Ducati), Jordi Torres (BMW), Eugene Laverty (Aprilia) a Lorenzo Savadori (Aprilia).

Z SP1 postoupili Sylvain Guintoli (Kawasaki) a Leon Camier (MV Agusta), náš Ondřej Ježek obsadil 19. místo a to znamená, že do obou finálových závodů vyjede ze 7. řady startovního roštu.

Mistr světa Jonathan Rea byl jasným favoritem Superpole a tuto roli také splnil na 100%. Vyhrál tak letos už své 6. Superpole - celkově už své 14. - a to v novém rekordu okruhu Losail Circuitu výkonem 1:56,228. Mimochodem se závodními pneumatikami zajel Rea čas 1:56,933 min! První řadu pro první závod pak dokompletovali Alex Lowes a současný Mr. Superpole Tom Sykes.

Druhou řadu si vyjeli hodně překvapivě Lorenzo Savadori, Xavi Fores a Eugene Laverty. Dále se umístil Michael vd Mark a teprve třetí řada pak patří oběma továrním pilotům Ducati Chazu Daviesovi a Marcu Melandrimu. Poslední místa v Superpole 2 obsadili Guintoli, Jordi Torres (BMW) a Camier.

.ACERBIS Qatar WorldSBK Round, Losail Circuit, SP2: 1. Rea (GB-Kawasaki) 1’56.228; 2. Lowes Alex (GB-Yamaha); 3. Sykes (GB-Kawasaki); 4. Savadori (ITA-Aprilia); 5. Fores (SPA-Ducati); 6. Laverty (IRL-Aprilia); 7. van der Mark (NED-Yamaha); 8. Davies (GB-Ducati); 9. Melandri (ITA-Ducati); 10. Guintoli (FRA-Kawasaki); 11. Torres (SPA-BMW); 12. Camier (GB-MV Agusta).

Další pořadí na startovním roštu: 13. De Rosa (ITA-BMW); 14. Andreozzi (ITA-Yamaha); 15. Giugliano (ITA-Honda); 16. Ramos (SPA-Kawasaki); 17. Guarnoni (FRA-Kawasaki); 18. Gagne (USA-Honda); 19. Ježek (CZE-Kawasaki); 20. Rolfo (ITA-Kawasaki)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama