Reklama

Pole v Moto3 získal v Austinu Aron Canet, 23. Kornfeil

Pole position v novém rekordu okruhu si vyjel suverénním způsobem Aron Canet časem 2'14.644;, první řadu ještě doplnili lídr šampionátu a letos ještě neporažený Joan Mir (+0.987 ) a také Romano Fenati (+0.997), tedy tři piloti s motocykly Honda.

Nicolo Bulega (+1.171 ), jako první pilot s motocyklem KTM obsadil čtvrté místo, Jorge Martin (+1.277) pak dokompletoval Top-5, zatímco posledním jezdcem ve 2. řadě se stal Fabio Di Giannantonio.

Další Italové Enea Bastianini a Niccolo Antonelli, stejně jako druhý jezdec šampionátu John McPhee vytvořili řadu třetí a Bo Bendsneyder dokompletoval Top-10.

Jakub Kornfeil zajel své nejrychlejší kolo za 2'16.284, když na Caneta ztratil 2.554 a to znamenalo až 23. pozici a 8. řadu startovního roštu. Nejlepším pilotem s motocyklem Mahindra byl Albert Arenas na 22. místě.

Festival pádů v kvalifikaci této kubatury zahájil s wild card startující Gabriel Martinez-Abrego, a dále havarovali Kaito Toba, Bo Bendsneyder, Tatsuki Suzuki, Nakarin Atiratphuvapat, Andrea Migno a Juanfran Guevara.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama