Reklama

Pole Position v WorldSSP pro Tuuliho, Sofuoglu bohužel out

Highsider Kenana Sofuogla ukončil předčasně dnešní Superpole MS-Supersport na okruhu Magny-Cours. Pole-Position si vyjel Niki Tuuli, druhý se umístil Sheridan Morais.

Jelikož se lídr šampionátu Sofuoglu nacházel až na třetím místě, tak se snažil ještě jednou zrychlit, bohužel ale po highsideru Sofuoglu se svou Kawasaki ZX-6R havaroval a jelikož motocykl zůstal ležet na trati, tak muselo být superpole ukončeno. 31-letý Turek byl transportován do Medical-Center.

Pole-Position tak získal Fin Tuuli před Moraisem a Sofuoglem. Federico Caricasulo (Yamaha), Gino Rea (Kawasaki) a Kazuki Watanabe (Kawasaki) si vyjeli druhou řadu.

Pak se ale potvrdili ty nejhorší prognózy: Tovární pilot Kawasaki Kenan Sofuoglu utrpěl těžké zranění pánve. Jedná se o trojnásobnou zlomeninu! Turecký obhájce titulu odletěl okamžitě domů a bude zde co nejdříve operován. Zdá se ale z lidského hlediska absolutně nepravděpodobné, že by mohl ještě zasáhnout do závodů v Jerezu nebo v Losailu, které se konají v následujících pěti týdnech.

Před zítřejším závodem na Magny-Cours vede Turek s náskokem 4 bodů před Lucasem Mahiasem (GRT Yamaha) a o 31 bodů před Sheridanem Moraisem (Kallio Yamaha).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama