Reklama

Pole-position si vyjel také Kenan Sofuoglu

V Superpole2 MS-Supersport v Portimao se prosadil druhý jezdec průběžné klasifikace šampionátu Kenan Sofuoglu proti lídrovi Lucasi Mahiasovi o pouhých 0,035 sec.

Po hororovém crashi Toma Sykese a pádu Kenana Sofuogla v FP3 odstartovalo boj o co nejlepší postavení na startovním roštu kubatury WorlsSSP se zpožděním. Z Superpole1 postoupili Luke Stapleford a Christoffer Bergmann do SP2.

Časem 1:45,541 min získal Pole-position pilot továrního motocyklu Kawasaki Kenan Sofuoglu, byl ale jen o 0,035 sec rychlejší než lídr šampionátu Lucas Mahias - Yamaha, který má v šampionátu náskok jednoho bodu právě na Sofuogla. Na 3. místě následoval a první řadu startovního roštu pak doplnil PJ Jacobson - MV Agusta, ten ztratil jen 0,050 sec a čtvrtý se v Superpole2 umístil třetí z MS Sheridan Morais, ten zaostal 0,147 sec.

Top-7, všichni se vešli do rozdílu pouhé sekundy, doplnili Jules Cluzel (Honda) +0,365 sec, Niki Tuuli (Yamaha) +0,429 sec a Federico Caricasulo (Yamaha) +0,824 min. Luke Stapleton (Triumph) skončil osmý, Gino Rea (Kawasaki) devátý, Christian Gamarino (Honda) desátý a konec časové tabulky Superpole2 vytvořili Christoffer Bergmann (Honda) a Michael Canducci (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama