Reklama

Pojede Syahrin za Tech3 V MotoGP?

Stále ještě není rozhodnuto, kdo nahradí Němce Jonase Folgera v týmu Tech3 Yamaha v sezóně 2018! Nyní se dle Hervého Poncharala objevilo úplně nové jméno, Malajsijec Hafizh Syahrin.

Jak jistě všichni víte, při testech v Sepangu dostal šanci Kolumbijec Yonny Hernandez. Ten ale celkově obsadil na testech až poslední místo (26.) se ztrátou 2.393 sec na nejrychlejšího Lorenza a umístil se dokonce až za Lüthim, který pilotoval motocykl MotoGP vůbec poprvé v životě.

Bylo to tak zklamání, aspoň v očích Hervého Poncharala...!

Šéf týmu Poncharal několikrát prohlásil, že by nejraději do svého týmu zabudoval mladého pilota z Moto2 a právě teprve 23-letý Malajsijec by tomuto požadavku odpovídal. Syahrin má za sebou už čtyři kompletní sezóny v MS-Moto2 a jeho mentor Razlan Razali (CEO tratě SIC) prohlásil už minulý rok: „Náš cíl je připravit Hafizhe na závodění v MotoGP“.

To by se nyní splnilo dříve, než bylo plánováno. V sezóně 2018 by měl Syahrin závodit za nový tým SIC Petronas Sprinta v prostřední kubatuře Grand Prix.

Poncharal na téma Syahrin jen lakonicky potvrdil: „Syahrin je novým jménem na listině kandidátů, dosud na ní nebyl“.

Připomínáme: Na této listině kromě už jmenovaného Yonnyho Hernandeze jsou také francouzský mistr světa Supersport Lucas Mahias (ten je ale hodně nepravděpodobný), nebo japonský testovací pilot Yamahy Kohta Nozane. Ale patří mezi ně rovněž Švýcar Dominique Aegerter (ten totiž stále ještě nepodepsal smlouvu s Kiefer Racing), a dokonce Američan Cameron Beaubier!

Hafizh Syahrin je dalším Malajsijcem, který se prosadil jako stabilní jezdec z tohoto asijského státu do paddocku Grand Prix. Před ním to byli Sharol Yuzy, Fahmi Khairuddin nebo Adam Norrodin. Ovšem v královské kubatuře MotoGP by byl úplně prvním, dosud nikdo z Malajsie v 500ccm/MotoGP v historii nestartoval!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama