Reklama

Pojede první žena MS-Superbike?

Sice ještě nebyla «Wildcard» pro Lucy Glöckner na závod MS-Superbike v Oscherslebenu začátkem srpna schválena, ale je to pouze formální otázka. Tým GERT56 BMW se chystá k historické události v tomto šampionátu, co ještě nikdo před tím neučinil.

Během motocyklové výstavy «SachsenKrad» v Drážďanech představil «German Endurance Racing Team» šéfa Karstena Wolfa nejen své plány a sezónu 2020, ale i jezdeckou sestavu. Samozřejmě že pro závodní stáj z Pirny bude prioritou mistrovství světa Endurance. V sezóně 2018/2019 se stal tento tým vícešampionem v kubatuře Superstock-World-Cup a tak cíl pro sezónu 2019/2020 je jediný: zisk titulu.

Sestava kvarteta je jasná: Stefan Kerschbaumer (Rakousko), Pepijn Bijsterbosch (Nizozemí) a dva ze Saska Toni Finsterbusch a pilotka Lucy Glöckner, motocyklem zůstává pochopitelně BMW.

Ovšem zároveň požádal majitel týmu Karsten Wolf o «Wildcard» pro Lucy Glöckner, co se týká německého závodu šampionátu WorldSBK v Oscherslebenu.

Lucy Glöckner by se tak stala první ženou v této světové motocyklové soutěži v královské kubatuře motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým.

Pro německou jezdkyni bude k tomuto účelu postaven zbrusu nový motocykl BMW S1000RR firmou RS Speedbikes a plánovány jsou také testy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama