Reklama

Pojede Pawi za dva roky MotoGP?

Bude Khairul Idham Pawi dalším jezdcem z Malajsie v MotoGP po Syahrinovi? Dle Razlani Razaliho (CEO okruhu Sepang) to bude za 2 roky: „Čekáme na něj“, nechal se slyšet v minulých dnech Razlani Razali.

Razlani Razali, CEO Sepang International Circuit, se domnívá, že Khairul Idham Pawi pojede za jeho tým v MotoGP: „Má nyní dva roky na to, aby se připravil“.

V roce 2016 mladý malajský jezdec Khairul Idham Pawi ve své první sezóně mistrovství světa všechny překvapil tím, že vyhrál s náskokem 26 sekund hned svůj třetí závod Grand Prix, bylo to za deště v Argentině. Vítězství pak v té stejné sezóně zopakoval na německém Sachsenringu, a opět na mokru.

Po dvou absolvovaných sezónách v Moto2 v týmu IDEMITSU Honda Team Asia přechází na letošní sezónu Khairul Idham Pawi do domácí stáje Petronas Sprinta Racing, která patří CEO Sepang International Circuit Razlanu Razalimu.

Zde dostane dvouletou příležitost s tím, že 2021 by se měl objevit v týmu MotoGP Petronas Yamaha Racing.

Asijský šampion z roku 2014, šestý v CEV Moto3 v roce 2015, se stal prvním jezdcem (a zatím jediným) z Malajsie, který kdy vyhrál závod Grand Prix v mistrovství světa.

Pawi zajel během dvou sezón v Moto2 nejlépe 2017 v San Marinu, kde byl odmávnut v cíli jako osmý.

„Pawi je stále náš národní poklad,“řekl Razlan Razali. „Jediným problémem bylo, že se dostal do Moto2 tak brzy. Jsou to však dva roky zkušeností, ale my víme, že se něco stalo a jsme tady, abychom pochopili, co se vlastně stalo. Ve Valencii dostal Pawi možnost navštívit tým MotoGP a řekli jsme mu, že bude mít dva roky čas, aby zajel dobré výsledky, protože bychom chtěli, aby byl prvním malajským jezdcem v MotoGP v našem týmu. “

Za hodně důležité považuje Razali příchod Syahrina do týmu Tech3 - Yamaha (nyní KTM) do královské kubatury, neboť to může být pro Pawiho výborná motivace.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama