Reklama

Pojede místo Pedrosy v USA Bradl?

Dani Pedrosa se včera podrobil v barcelonské nemocnici Clinica Quirón-Dexeus u Dr. Xaviera Mira operaci pravého zápěstí. Zranění si přivodil při kolizi s Johannem Zarcem hned na začátku závodu v Argentině.

Zajímavé je, že o této kolizi, která byla hodně podobná pozdějšímu střetu Rossiho a Marqueze, se v kuloárech vůbec nediskutovalo a přece měla horší následky než ta Rossiho s Marquezem.

Ale pojďme nazpět k tématu zranění Daniho Pedrosy. Ten se sice nechal vyšetřit na jedné klinice v Argentině, ale po dohodě se svým manažerem a Riding-Coachem Setem Gibernauem (ten by jistě mohl rovněž vyprávět o ne zrovna čistých soubojích ze strany Rossiho) se rozhodli o konzultaci s Dr. Xavierem Mirem v Barceloně. A tento odborník na zranění motocyklových závodníků bohužel konstatoval zlomeninu radiusu na pravé Pedrosově ruce, tedy kosti od palce v předloktí směrem nahoru. Právě tato kost bývá při podobných pádech většinou zlomená...!

Včera se tedy Dani Pedrosa podrobil operaci, a koncem týdne se rozhodne, zda pojede třetí závod letošní sezóny v americkém Austinu. Pokud ne, tak by zřejmě za něho musel nastoupit Němec Stefan Bradl, neboť Japonec Hiro Aoyama už k dispozici jako náhradní jezdec HRC nemůže fungovat - stal se týmovým principálem ve stáji Idemitsu Honda místo krajana Tadyho Okady.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama