Reklama

Pojede Karel Hanika v CEV-Moto2 za Fritze Tuning?

V uplynulých dnech testoval český ex-pilot Grand Prix Karel Hanika ve Španělsku. Jezdil zde s motocyklem kubatury Moto2 hornorakouského týmu Fritze Tuning.

Majitelem týmu je Fritz Schwarz z Andorfu poblíž města Schärding v Horním Rakousku. Tým má k dispozici dva vlastní motocykly FTR.

Za tento tým závodil v minulosti třeba Anthony West a třeba v závodě CEV-Moto2 na okruhu v Jerezu obsadil skvělé 6. místo.

Za tým závodili v minulosti třeba Marco Nekvasil z Dolního Rakouska nebo vloni Němec Lukas Tulovic. A do týmu se vrátil 2016 i zkušený Australan Anthony West.

Na otázku, zda se jedná o motocykl FTR, odpovídá majitel týmu Fritze Tuning Fritz Schwarz následující: „Ano, původně to byl motocykl FTR. Ale já jsem během sezóny na motocyklu udělal tolik změn, že už těžko můžeme mluvit o motocyklu FTR.“

Oficiální potvrzení o startu Karla Haniky se dá očekávat v následujících hodinách. Pokud se ale angažování Haniky potvrdí, tak by se v šampionátu ME-Moto2 objevili na startovním roštu hned dva Češi - Jirka Mrkývka a Karel Hanika.

Zdroj: Speedweek.ch



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama