Reklama

Pojede Ježek 2017 WorldSBK?

Kawasaki je se sedmi motocykly v MS-Superbike nejsilněji zastoupenou továrnou v letošní sezóně 2016. A příští rok by chtěl tým GoEleven startovat v šampionátu WorldSBK místo s jedním motocyklem ZX-10R, se dvěma.

Jonathan Rea a Tom Sykes v továrním týmu, Anthony West a Saeed Al Sulaiti u Pederciniho, Dominic Schmitter a Gianluca Vizziello u Grilliniho a Roman Ramos u GoEleven: Kawasaki je aktuálně na startovním roštu zastoupena celkem se sedmi motocykly.

2017 uvidíme minimálně stejný počet ZX-10R na startovním roštu. „Chceme ještě druhý motocykl“, říká týmový manažer Denis Sacchetti. „Ještě ale nevím, zda to bude možné, záleží to na budgetu a na dalších okolnostech. Ale chceme udělat tento krok. Tým by tak byl lépe zviditelněn: Dva motocykly Supersport a dva Superbike.“

V MS-Superport závodí GoEleven s Italem Christianem Gamarinem (22 let) a s českým jezdcem Ondřejem Ježkem (27 let), ti jsou aktuálně v WorldSSP na P13, resp. na P11. Sacchetti si dokáže představit, že jednoho z nich by upřednostnil do MS-WorldSBK 2017: „Ano, je to možné, tým GoEleven tak pracuje. Z pohledu na jeho výsledky můžeme vzít mladého jezdce z WorldSSP a posadit ho na jeden motocykl Superbike. Je to pro nás cesta, jednomu mladému jezdci pomoci a tak ho udržet v naší rodině“.

Pilot z MS-Superbike Roman Ramos dokončil letos každý závod a získal tři umístění v Top-10, se ziskem 60 bodů je v MS na P13.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama