Reklama

Po Pawim ukončil kariéru i Masaki

Před několika dny oznámil oficiální ukončení své kariéry Khairul Idham Pawi z Malajsie, dnes to stejné učinil Japonec Kazuki Masaki. Zatímco u 22-letého Pawiho to zas tak velké překvapení kvůli jeho zdravotnímu stavu nebylo, tak u Masakiho to přece jen trochu překvapilo.

Khairul Idham Pawi (Petronas Sprinta Racing) vletěl do šampionátu Grand Prix jako divá voda a právě na vodě zažil „Super KIP“ své největší úspěchy. S náskokem 26 sec. vyhrál závod kubatury Moto3 Grand Prix Argentiny 2016 v dešti (za Honda Team Asia) a toto své vítězství dokázal zopakovat ve stejném roce na Sachsenringu - rovněž v dešti. Překonal tak svého krajana Zulfahmiho Khairuddina, který jako první jezdec z této země stál v Grand Prix na stupních vítězů. 2017 ale přešel „Super KIP“ příliš brzo do Moto2 a zde se především trápil. Utrpěl také zranění pravého zápěstí a pravého malíčku, který mu musel být amputován. Letos se sice vrátil do Moto3, kde ale paběrkoval a na bývalé úspěchy už nikdy nedosáhl. Po skončení sezóny pak „Super KIP“ oznámil ukončení závodní kariéry s tím, že chce pomoci svému otci a rodině. V každém případě se stal „Super KIP“ prvním jezdcem z Malajsie, který vyhrál závod Grand Prix.

Dnes oznámil ukončení závodní kariéry další mladý Asiat, Kazuki Masaki z Japonska. Vítěz Red Bull Rookies Cupu 2017 se ve světovém šampionátu objevil s wild card v sezóně 2017 a hned při své premiéře ve Valencii obsadil 10. místo. 18-letý Japonec závodil dva roky v závodech Grand Prix, ale na větší úspěchy nedosáhl. Proto letos odešel do šampionátu CEV-Repsol, ale ani tady se mu moc nedařilo. Týmový kolega našeho Filipa Řeháčka obsadil v konečném účtování sezóny 2020 až 9. místo a to pochopitelně na návrat do mistrovství světa Moto3 nestačilo. Jedním z důvodů ukončení závodní činnosti ale byla i zářijová smrt jeho otce a Kazuki Masaki se musel rozhodnout co dál...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama