Reklama

Platinum Bay Team: Po Hanikovi a Webbovi přišel Ramirez

Zákaznické týmy s motocykly Mahindra to nemají v MS-Moto3 vůbec jednoduché. Tým Platinum Bay Real Estate majitele Fiorenza Caponery totiž vystřídal už podruhé během letošní sezóny svého jezdce.

Nejdříve byl na řadě Čech Karel Hanika, kterého od Assenu vystřídal Brit Danny Webb. Nyní si italský tým Platinum Bay Real Estate majitele Fiorenza Caponery zajistil služby Španěla Marcose Ramireze, narozeného v Cinol de la Frontera 16. prosince 1997.

Zatímco Karel Hanika nezískal během 7 úvodních závodů GP 2016 ani jeden bod - nejlépe dojel v Mugellu na P20 se ztrátou +4.289 sec. na vítěze, tak jeho nástupce Danny Webb v týmu Fiorenzy Caponery dopadl během dvou startů (Assen a Sachsenring) ještě daleko hůře. Byl dvakrát odmávnut na 22. (posledním a předposledním) místě, přičemž na něm bylo vidět, že mu chybí motivace do závodění. V Qualifying pak Webb skončil rovněž poslední (Assen), nebo do ní ani nenastoupil (Sachsenring)!

Tým Mahindra získal španělského jezdce plným jménem Marcos Ramírez Fernández z CEV Repsol Moto3 šampionátu, tedy z juniorského mistrovství světa, kde závodí s motocyklem KTM a je aktuálně druhým jezdcem v tabulce šampionátu MSJ-Moto3. V tomto šampionátu CEV se umístil 2014 na P5, 2013 se stal vice šampionem CEV kubatury Moto3.

Pro Ramireze to bude teprve druhý start v šampionátu MS vůbec, svou premiéru si odbyl v Jerezu 2014 v týmu Calvo Laglisse s motocyklem KTM a byl v cíli odmávnut na P21.

18letý Marcus Ramirez závodil v letech 2012 (celkově na P6) a 2013 (P5) v Red Bull MotoGP Rookies Cupu. V sezóně 2015 pak objel celkem 7 závodů v WorldSSP s motocykly Kawasaki, Yamaha a Honda - získal celkem 12 bodů a obsadil v šampionátu celkově P19.

Marcos Ramirez bude svůj první závod absolvovat při „GP von Österreich“ na Red Bull Ringu ve dnech 12./14. srpna jako týmový kolega Darryna Bindera, jehož bratr Brad Binder je lídrem MS-Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama