Reklama

PJ Jacobsen se vrátil do USA

Od roku 2012 závodil US-Boy PJ Jacobsen s motocykly Honda, Kawasaki a MV Agusta v MS-Supersport a dva závody vyhrál - 2015 v Sepangu a Magny Cours. Ve stejném roce skončil s motocyklem Honda celkově druhý v šampionátu.

V letošním roce s německým týmem Triple-M Honda závodil v MS-Superbike, přičemž už měl za sebou závodění s týmem F.C.C. TSR Honda v MS-Endurance a také s Tyco Suzuki v BSB 2013.

Díky dobrým výsledkům při 8h Suzuka ho japonští manažeři transformovali do týmu Triple-M, ale v Magny Cours se ukázalo, že je konec vzájemné spolupráce. Místo něho měl dokončit sezónu za tým majitele Matthiase Mosera francouzský jezdec Florian Marino, ten si ale v Argentině zlomil nohu tým Triple-M Honda finále v Kataru vynechal.

Jacobsen ale měl už plné zuby závodění v MS-Superbike, navíc Matthias Moser se svým týmem v šampionátu WorldSBK definitivně skončil, a tak chtěl PJ Jacobsen odejít závodit do MS-Moto2. Ovšem 25-letý rodák z New Yorku žádné místo na startovním roštu pro sezónu 2019 nezískal a tak se vrátil nazpět domů, do USA.

Zde bude v příští sezóně závodit za tým HSBK Celtic v seriálu MotoAmerica, kde pojede v kubatuře Supersport s motocyklem Yamaha R6.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama