Reklama

Pelikánová pojede na okruhu, který dobře zná

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová se o nadcházejícím víkendu představí v italském Rimini v rámci seriálu WorldSBK.

Na rozdíl od většiny okruhů, na kterých se koná mistrovství světa kategorie Supersport 300, pojede devatenáctiletá rodačka z Brna ve své premiérové sezóně v této kategorii na trati, kterou zná z předsezónního testování. I na okruhu v Misanu bude usilovat o kvalifikování se do hlavního nedělního závodu.

„V Misanu jsme s týmem testovali před sezónou v rámci závodního víkendu italského šampionátu CIV. Jsem ráda, že konečně pojedeme na trati, kterou znám,“ uvedla devatenáctiletá závodnice týmu Kawasaki GP Project. V závodu v rámci italského šampionátu nepříjemně upadla a závod tehdy nedokončila.

„První seznámení s asfaltem v Misanu bylo nepříjemné, ale naštěstí se mi nic nestalo, především díky kombinéze vybavené airbagem. Pevně věřím, že pro nás nadcházející závodní víkend dopadne lépe,“ pokračovala Pelikánová, která čas mezi jednotlivými závody seriálu WorldSBK využila k fyzické přípravě a dva dny strávila tréninkovými jízdami na Automotodromu v Brně.

„Trénink v Brně jsem si užila a od posledního tréninku i zrychlila. Doufám, že ve stejném duchu budu pokračovat i v Misanu,“ dodala.

Závodní víkend v italském Rimini se uskuteční od 21. do 23. června 2019. V pátek jsou naplánovány úvodní tréninky, v sobotu poslední volný trénink, Superpole a pro neúspěšné účastníky Superpole i Last Chance Race, tedy závod, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu kategorie Supersport 300. Ten je naplánován na neděli v 15:15 SEČ.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama